Microsoft Windows 8'i 26 Ekim tarihinde yayınlayacak, ancak şirketin işletim sisteminin bir sonraki iterasyonu olarak nitelendirilen Windows 9 için çoktan çalışmalara başladığına dair haberler de gelmeye başladı. ZDNet'in Microsoft konusunda
Birkaç ay evvel Computex'te bir prototip sergilemesine rağmen, Toshiba Windows RT tablet üretme planından vazgeçtiğini ve sadece Windows 8 işletim sistemli bir masaüstü bilgisayarı üreteceğini duyurdu. Bloomberg Businessweek'e konuşan Toshiba'nın
Microsoft, Hotmail'in yerini alan Windows 8 tarzı arayüze sahip web tabanlı e-posta servisi Outlook.com'u iki hafta önce kullanıma sunmuştu. Görünüşe göre, Microsoft'un bu hamlesi kullanıcılar tarafından da kabul görmüş durumda.
İlk etapta sadece Microsoft Surface ve Asus Tablet 600'ün olduğu Windows RT cihazlar listesinin genişleyeceği resmen doğrulandı. Microsoft'tan yapılan açıklamada Lenovo, Dell ve Samsung'un ARM tabanlı cihaz üretecek üretim ortakları
Lenovo, kurumsal kullanıma yönelik Windows 8 işletim sistemli tableti ThinkPad Tablet 2'yi resmi olarak duyurmuştu. Ancak, şirketin Windows 8 işlemcili tabletleri bununla sınırlı kalmayacak. İlk olarak ocak ayında görücüye çıkan
Microsoft, Windows 8'in arayüzü için uzun süre kullandığı Metro ismini kullanmaktan vazgeçmiş ve onun yerine Windows 8 ismini kullanmaya başlamıştı. Ancak, Microsoft'un arayüz için isim arayışı halen sonlanmışa benzemiyor. Gelen
ARM tabanlı Windows RT tablet üretecekler arasına son katılan şirketin de Lenovo olacağı söyleniyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre, şirket kendi Windows RT cihazını oluşturmak için Nvidia ile işbirliğine
İlk olarak 2010'da iPad için yayınlanan, daha sonra Android'e doğru genişleyen mobil haber okuma uygulaması Pulse özellikle Internet Explorer 10 için tasarlanmış web sitesini yayına soktu. Mobil uygulamalarda kullanılan tasarımın
Uzun bir süre Metro tarzı olarak anılan Microsoft Windows 8'in yeni tasarımı, yayınlanmaya kısa bir süre kala isim değişikliğine uğradı. ZDNet'in haberine göre; şirket ''Metro tarzı uygulamalar'' yerine ''Windows 8
Acer CEO'su JT Wang'in Microsoft'un Surface tabletien karşı takındığı katı tutumun aksine, Lenovo'nun ThinkPad İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Yöneticisi Dilip Bhatia bu tablete karşı daha sıcakkanlı ve