Teknoloji

Kobo Forma resmen duyuruldu, 16 Ekim’de ön siparişe çıkıyor

kobo forma

Kobo Forma e-kitap okuyucusunun adı ilk kez geçtiğimiz hafta Kobo’nun İspanyolca Twitter hesabından yanlışlıkla yapılan ve daha sonra kaldırılan bir paylaşımla duyulmuştu. Aradan fazla zaman geçmeden Forma’yı tanıtan Kobo, e-kitap okuyucusunun 16 Ekim’de ön siparişe çıkacağını açıkladı.

Sekiz inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Forma, Kobo Aura ONE e-kitap okuyucusuna göre yüzde 15 oranında daha hafif bir cihaz. Ancak ağırlıktaki bu farka rağmen, iki cihaz arasındaki benzerliklerin sayısı da oldukça fazla.

Tıpkı Aura ONE gibi, Forma da IPX8 standartlarını karşılıyor. Bu da e-kitap okuyucusunun 1.82 metre derinlikte 60 dakika boyunca çalışmaya devam edebileceği anlamına geliyor. ComfortLight PRO özelliği ise mavi ışık pozlamasını gün boyunca otomatik olarak ayarlıyor. Kobo Forma da Aura ONE gibi 8 GB dahili depolama alanı taşıyor. E-kitap okuyucusunun 32 GB dahili depolama alanına sahip bir versiyonu da hazırlanmış olsa da, söz konusu model ilk etapta sadece Japonya’da satılacak.

Kobo Forma’da ekranın sağ kısmında sayfa çevirmekte kullanılan butonlar yer alıyor. Söz konusu butonların kullanıcılara Amazon Kindle Oasis’tekine benzer bir deneyim sağlaması öngörülüyor. E-Ink Mobius ekran taşıyan cihazın darbelere karşı dayanıklılığı da dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor.

Kobo Forma Türkiye’de 2019’un başlarında satışa sunulacak

Kobo Forma ABD’de 279.99 dolar karşılığında satılacak. Cihaz ABD, Kanada, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya ve İspanya’da 16 Ekim’de ön siparişe çıktıktan sonra 23 Ekim’de raflardaki yerini alacak. Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, İsveç ve İsviçre’de ise 2019’un başlarından itibaren Forma’yı satın almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER