Teknoloji

Kobo Forma Amazon Kindle Oasis’e benzer tasarımla gelecek

kobo forma

Kobo‘nun en yeni e-kitap okuyucusunun varlığı, şirketin İspanyolca hesabı tarafından yanlışlıkla yapılan ve daha sonrasında silinen bir Twitter paylaşımı sayesinde ortaya çıktı. Söz konusu paylaşıma göre, Kobo Forma adını taşıyan yeni e-kitap okuyucusu 16 Ekim’de piyasaya çıkacak.

Paylaşılan görsel sayesinde Forma’nın tasarımını görmek de mümkün oluyor. Görsel açıdan Amazon Kindle Oasis‘e fazlasıyla benzeyen tabletin suya dayanıklı olup olmayacağı bilinmiyor. Kobo Aura One ile 2016’da, yani Amazon’dan daha önce, suya dayanıklı bir e-kitap okuyucusu seçeneği sunsa da, yakın zamanda çıkan Kobo Clara HD suya dayanıklılığa sahip değil.

The Digital Reader sitesi tarafından ortaya çıkarılan ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) belgesine göre, Kobo Forma Wi-Fi desteği sunacak, ancak Bluetooth desteğine sahip olmayacak. Bluetooth desteği, Forma’nın rakibi olarak tanımlanabilecek Kindle Oasis’in öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Bluetooth desteği sayesinde Kindle Oasis’i Bluetooth kulaklıklarla eşleştirip sesli kitapları dinlemek mümkün oluyor.

Kobo Forma için belirlenen fiyat konusunda ise şu anda ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Bunun için 16 Ekim tarihini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER