Eğlence

Klonlanan Grooveshark tekrar çevrim içi oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

grooveshark-io-060515

Geçtiğimiz hafta kapanan Grooveshark, resmi olmasa da, tekrar açıldı. Grooveshark.io adresi üzerinden erişilebilen bir klon site, ziyaretçilerin çevrim içi olarak müzik dinlemesine veya şarkıları indirmelerine imkan sağlıyor. Orijinal sitenin başını belaya sokan telifli içeriklere de söz konusu Grooveshark klonu aracılığıyla erişilebiliyor.

Klon siteyi hazırlayan Shark rumuzlu kişi, Grooveshark’ın kapanacağından şüphelenmeye başladıktan sonra orijinal siteyi yedeklemeye başladığını belirtti. Grooveshark içeriğinin yüzde 90’ını yedeklediğini söyleyen Shark, servisin tüm özelliklerini ziyaretçilere sunmak için bir ekip oluşturduğunun da altını çizdi. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Grooveshark ile bağlantılı olduğunu ifade eden Shark, kurduğu ekibin Grooveshark’ı yeniden hayata döndürebilecek yeteneği barındırdığını söyledi.

Orijinal Grooveshark’ın geçtiğimiz hafta kapanmasına yol açan sebepler göz önüne alındığında Grooveshark.io için de işlerin tehlikeli olduğu görülüyor. Shark kendisini bekleyen tehlikeleri bildiğini ve mücadeleye hazır olduğunu ifade etti. Grooveshark.io’nun oyunu kurallarına göre oynamak adına sitede yer verdiği yasal uyarılar da ayrıca dikkat çekiyor. Ziyaretçilerden telifli içerikleri indirmemelerini isteyen Grooveshark.io, sanatçılara destek olunması konusunda çağrıda bulunuyor.

Grooveshark.io için büyük planları olduğundan bahseden Shark, “Size söz veriyorum, daha sonun yakınında bile değiliz.” sözleriyle iddiasını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER