Teknoloji

Kickstarter Drip ile ilk genişleme hamlesini gerçekleştirdi

kickstarter drip

Kitle fonlama servisi Kickstarter, bağımsız plak şirketleri için bir çevrim içi müzik servisi ve hayran topluluğu işlevini gören Drip’i satın aldı. Böylelikle Kickstarter kuruluşundan bu yana ilk satın almasını gerçekleştirmiş oldu. Drip, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 18 Mart itibarıyla servislerine son vermeyi planladığını duyursa da, son dakikada Kickstarter’ın devreye girmesiyle bu plan değişmiş oldu.

Drip, 2011’de elektronik müzik plak şirketi Ghostly International’ın kurucusu Sam Valenti IV ve Miguel Senquiz tarafından bağımsız sanatçılar ve hayranları arasında bir köprü inşa etmek amacıyla kurulmuştu. Drip’te müzik severlerin favori sanatçılarını doğrudan destekleme imkanının bulunması, Kickstarter’ın temel felsefesiyle de uyuşan bir özellik niteliğini taşıyor.

Drip, kuruluşundan bir süre sonra Stones Throw Records, Dirtybird Records, Fool?s Gold Records, Now-Again, Morr Music, Domino Records ve Valenti’nin kurduğu Ghostly International gibi yüksek profilli bağımsız plak şirketlerinin kataloglarına yer veren bir çevrim içi müzik ve indirme servisine dönüşmüştü.

Kickstarter Drip’in faaliyetlerine devam edeceğine açıklarken, ilk etapta çok az şeyin değişeceği ifade edildi. Açıklamada kuruculardan Miguel Senquiz’in yola Kickstarter ile devam edeceği belirtilse de, Sam Valenti’nin adının geçmemesi Valenti’nin Drip macerasının sonunun geldiğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER