Teknoloji

Kanye West Parler’ı satın almaktan vazgeçti

kanye west parler

Kanye West Parler’ı satın almaktan vazgeçti. Ünlü rapçi Twitter hesabının askıya alınmasının ardından kendisini Twitter’ın karşısında “ifade özgürlüğü” odaklı bir alternatif olarak tanımlayan Parler’ı satın alacağını açıklamıştı. Taraflar ekim ayında anlaşmaya varmış, satış bedeli konusunda bilgi verilmemişti.

Anlaşmanın bozulduğunu Parler’ın sahibi Parlement Technologies duyurdu. Satışın iptali konusunda tarafların karşılıklı anlaşmaya vardığı belirtilrken, bu kararın iki tarafın çıkarları doğrultusunda kasım ayının ortasında alındığı ifade edildi. Açıklamada Parler’ın büyüme ve canlı topluluğunun gelişimi için farklı fırsatları değerlendirmeyi sürdüreceğinin de altı çizildi.

Anlaşma iptalinin açıklandığı zamanın ilginç olduğu söylenebilir. Alex Jones’un podcast’ine konuk olan Kanye West programda Nazileri övmüş ve “Hitler’i seviyorum” gibi skandal ifadeler kullanmıştı. Parler’ın açıklamasında bu sözlerin anlaşma iptalinde rol oynayıp oynamadığı konusunda bilgi verilmedi. Ancak Kanye West’in iş hayatında süregelen sıkıntıların bu durumda etkili olduğu belirtildi.

Kanye West Parler’ı satın alamadı, Twitter hesabı da yeniden kapatıldı

Kanye West Twitter hesabının askıya alınmasına sebep olan açıklamalarının ardından büyük tepki çekmiş ve bu tepkiler ünlü rapçinin Adidas ile Yeezy serisi için uzun süredir yaptığı iş birliğinin sona ermesine neden olmuştu.

Kanye West Parler’ı satın almaktan vazgeçse de, Twitter hesabına bir süre önce kavuşmuştu. Ancak West’in yukarıda bahsi geçen skandal ifadelerinin ardından Twitter hesabı da bir kez daha askıya alınmıştı. Twitter’ın West’e yeniden dönüş izni verip vermeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER