Teknoloji

Kablosuz şarj destekli AirPods 2 parçalarına ayrıldı

airpods 2

Apple’ın ikinci nesil AirPods‘u yurt dışında piyasaya sunuldu. Türkiye’de de gönderimlerin 3-4 hafta içinde yapılacağı Apple online mağazasında belirtiliyor. iFixit, bu yeni kulaklıkların kablosuz şarj kutusunu parçalarına ayırmış.

İlk AirPods modelinde yer alan parçalar hemen hemen aynı biçimde yer alıyor, aynı zamanda söktükten sonra yeniden birleştirmenin zor olduğu anlaşılıyor. Ancak bu model kablosuz şarj destekli olduğu için bir farklılık var.

Beklendiği üzere, kutu içinde sadece tek bir şarj bobini var. Bu nedenle kutuyu kablosuz şarj aksesuarına yerleştirdiğinizde, doğru yönde yerleştirmeniz önemli. LED gösterge lambası doğru yönü bulmanızda size yardımcı olacaktır.

airpods 2

İyi tarafı, Apple tasarımda bazı iyileştirmeler yapmış. Kutuya daha sağlam bir menteşe eklemiş. Aynı zamanda kutu içindeki devre kartını suya daha dayanıklı yeni bir kaplamayla koruyor. Bu da kutuya gelebilecek zararı daha aza indirecektir. Kablosuz şarj kutulu ikinci nesil AirPods da, birinci nesil gibi iFixit’ten tamir edilebilirlik puanı olarak 10 üzerinden 0 puan alıyor.

İLGİLİ HABERLER