Ulaşım

Kablosuz CarPlay teknolojisinin kapsama alanı genişleyecek

kablosuz carplayApple’ın araç içi bilgi ve eğlence platformu CarPlay, kullanlardan oldukça iyi yorumlar alıyor. Ancak platformun çalışması için telefonun araca kabloyla bağlanması, geneli iyi olan yorumlara gölge düşürüyor. Özellikle kısa yolculuklarda telefonları kabloyla otomobile bağlamak zahmetli bir eyleme dönüşebiliyor. Ancak Apple kablosuz CarPlay deneyimini yaygınlaştırmak için kolları sıvamışa benziyor.

Otomobil üreticileri için “birinci sınıf” tedarikçilerden biri olan Harman, ilk kablosuz CarPlay sistemlerinin duyurusunu yaptı. Şirket, sistemlerin önümüzdeki yıllardan itibaren yeni otomobillerde kullanılabileceğini açıkladı.

Otomobil üreticileri, araçlarına yerleştirdikleri tüm parçaların üretimini kendileri gerçekleştirmiyor. Pek çok parça ve bileşen, üçüncü taraf üreticilerden tedarik edilebiliyor. Söz konusu bileşenler, üretim aşamaları sırasında otomobillere entegre ediliyor. Araç içi bilgi ve eğlence sistemleri de bu bileşen grubu içinde yer alıyor. Harman’ın CarPlay’i destekliyor olması, pek çok otomobilin yakında kablosuz olarak CarPlay bağlantısı sunacağı anlamına geliyor.

Kablosuz CarPlay ilk olarak 2017 model BMW 5 Serisi’nde kullanılacak

Kablosuz CarPlay teknolojisi ilk olarak 2017 model BMW 5 Serisi’nde otomobil meraklılarının karşısına çıkacak. iPhone otomobile önce Bluetooth ile bağlanacak. Ardından Wi-Fi’a geçiş yapılacak. Böylelikle otomobilin bilgi ve eğlence sisteminde iPhone’un tanıdık arayüzünü görmek mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER