Teknoloji

Julian Assange SXSW’de konuştu: “Ulusal güvenlik raportörleri yeni mülteci türü oldu”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Wikileaks kurucusu Julian Assange Skype aracılığıyla SXSW’de bir konuşma yaptı. Önümüzdeki dönemin ulusal güvenlik raporlaması için bir altın çağ olacağını söyleyen Assange, bunun büyük ölçüde sürgündeki Amerikanlar üzerinden gerçekleşeceğini dile getirdi. Ulusal güvenlik raportörlerini yeni bir mülteci türü olarak tanımlayan Assange, çalışmalarını ABD dışında sürdürmek zorunda kalan Amerikan raportör ve aktivistlerin bulunduğu uzun bir listeyi paylaştı.

julian-assange-260112

Burada oldukça pozitif bir olgu gördüğünü söyleyen Assange, bu insanların neredeyse çalışamaz hale getirilmek istenmelerine rağmen klasik liberalizmin ilkelerinden biri olan hareket özgürlüğü sayesinde çalışmalarını başka bir yerde sürdürebildiklerini belirtti. Söz konusu listede yer alan isimlerden biri olan Glenn Greenwald’un eBay kurucusu Pierre Omidyar tarafından desteklenen yeni girşimi First Look Media hakkında da konuşan Assange, Omidyar’ın 8 milyar dolara sahip olanların dahi özgür olmadığının farkına vardığını dile getirdi.

Assange bu durumu internet sayesinde artan politik bilince bağladı. İnternetin dört yıl önce politik açıdan cansız bir alan olduğunu ifade eden Wikileaks kurucusu, bu alanla olan etkileşim arttıkça ve devlet hedef kitlesine alındıkça derin devletin kalbine doğru gidildiğinin altını çizdi.

Halen Ekvador’un Londra’daki büyükelçiliğinde hayatını sürdüren Assange, kendisinin de bir şekilde bu listeye dahil olduğunu belirtti. Büyükelçiliğin polisin giremediği bir alan olmasına gönderme yapan Assange, tüm ulusal güvenlik raportörlerinin hayalini kurduğu bir yerde yaşadığını dile getirdi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER