Teknoloji

JP Morgan da dijital para sektörüne adım attı

jp morgan

2018’deki kripto para patlaması artık geride kalmış durumda. Buna rağmen, geleneksel bankacılık sektörünün önemli markalarından biri kripto para pazarına adım attı. Amerikan bankası JP Morgan , toptan ödeme alanındaki müşterileri arasındaki işlemleri kolaylaştırmak adına JPM Coin isimli bir dijital para çıkardı.

JPM Coin, büyük bir Amerikan bankası tarafından desteklenen ilk dijital para birimi olma özelliğini taşıyor. Blockchain teknolojisi üzerinden işleyen JPM Coin, şimdiden varlıkların müşteri hesapları ve bankanın hesapları arasındaki transferini başarıyla yerine getiriyor.

JP Morgan, dijital para birimiyle transfer risklerini azaltmayı ve müşterilerinin birbirleriyle anında para transferi yapabilmesini mümkün kılmayı amaçlıyor. Bankanın CEO’su Jamie Dimon‘ın geçmişte Bitcoin’e yönelik eleştirilerini göz önüne alınca JPM Coin’in çıkışı biraz daha ilginç bir hamle hâline geliyor.

JP Morgan gelecekte büyük bankalar gibi müşterilerin oluşturduğu ve içinde yapılan para transferlerinin başka bankalar tarafından görülemediği bir yapının oluşmasını hayal ediyor. JPM Coin de bu geleceğe giden yolda atılan ilk adımlardan biri olma özelliğini taşıyor. JPM Coin’i kullanabilmek için müşterilerin yetkili makamlardan onay alması ve para aklamayla ilgili kontrollerden geçmesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER