Manşetler

Jony Ive tarafından tasarlanan ilk Apple Store Brüksel’de açıldı

apple-store-bruksel-180915-1

Jony Ive sadece iPhone, iPad, Mac gibi bütün Apple ürünlerinin tasarımından sorumlu olmakla kalmıyor, ayrıca tasarladığı bu cihazların satın alındığı mağazaların tasarımıyla da ilgileniyor.

Ive tarafından tasarlanan yeni bir Apple mağazası Belçika’da açıldı. Apple, geçtiğimiz mayıs ayında tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısının “Baş Tasarım Sorumlusu” gibi yeni bir göreve atandığını duyurmuştu. Bu görev Ive’ye Apple’ın donanımları, yazılımları, yeni Cupertino yerleşkesi, perakende mağazaları ve daha birçok unsurunun tasarımını gözetme ve denetleme izni veriyor.

Jony Ive’nin bu yeni görevi altında ilk mağaza Belçika’nın başkenti Brüksel’de açıldı. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bültenine göre, mağazanın görünümü ve tasarımı Ive’nin Apple’ın perakende mağazalarını götüreceği yönü gösteriyor. Örneğin yeni mağazada normal bir Apple Store’a göre daha fazla ahşap kullanılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İstanbul?daki ikinci Apple Store?dan açılış öncesi fotoğraflar

Ayrıca mağazada gerçek ağaçlar da kullanılmış. Bu, şimdiye kadar herhangi bir Apple Store şubesinde görülmemişti. Aşağıdaki galeride Brüksel Apple Store’una ait çeşitli fotoğrafları görebilirsiniz. Genius Bar’ın ahşap sırası, aksesuarlar için yapılmış ahşap raflar, mağazanın vitrininde tabandan tavana uzanan cam paneller dikkat çekiyor.

Brüksel Apple Store’daki bu minimalist ve estetik iç tasarım gelecekte diğer Apple perakende mağazalarına da getirilecek. Bu, günün birinde İstanbul’daki Apple Store’larda da benzer iç tasarımı görebileceğimiz anlamına geliyor.

apple-store-bruksel-180915-1

İLGİLİ HABERLER