Teknoloji

Jony Ive bir zamanlar Steve Jobs’un kendisini kovacağını düşünüyormuş

jony-ive-230315

24 Martta yurt dışında kitapçılardaki yerini alacak olan Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart into a Visionary Leader (Steve Jobs Olmak: Düşüncesiz bir sonradan görmeden vizyoner bir lidere evrim) adlı kitapta Jobs ve Apple’ın iflastan dünyanın bir numaralı şirketine dönüşümü hakkında birçok ilgi çekici hikaye bulunuyor.

Kitap raflara çıkmadan içindeki hikayelerle ilgili birçok ayrıntı çeşitli yerlerde yayınlandı. Bunların arasında Apple CEO’su Tim Cook’un Steve Jobs’a kendi karaciğerinden bir parçayı vermeyi teklif etmesi de bulunuyor. Kitaptan çeşitli bölümleri yayınlayan Fast Company son olarak da Jony Ive’ın 1997 yılında Steve Jobs şirkete döndükten sonra Apple’daki işinin sona ereceğine dair hislerini içeren bir bölümün özetini aktardı.

Apple’ın NeXT’i satın alması ve Jobs’un şirkete geri dönüşünün ardından Apple’ın kurucusu her tür ürün girişimini askıya almıştı. Jobs’un Apple’ı yeniden şekillendirme girişiminin planları arasında çeşitli işten çıkarmalar da bulunuyordu ve o zamanlar henüz Apple’ın dahi tasarımcı çocuğu olmayan Jony Ive da kendisinin de işten çıkarılanlar arasında yer alacağını düşünüyordu.

Halbuki Ive’ın endişelenmesini gerektirecek bir durum yoktu. Aksine Jobs Ive’nin yeteneğinin eski Apple yönetimi tarafından harcandığını düşünüyordu. Bir yıl içinde, yeni çıkan mavi renkli radikal iMac’in ardından Ive tasarım döngülerinde öne çıkan bir isim olacaktı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER