Eğlence

John Wick 5 yolda: Sinema dünyasının Baba Yaga’sı geri dönüyor

john wick 5

Lionsgate’in son dönemde sinema dünyasını kasıp kavuran efsanesi John Wick, serinin dördüncü filmiyle kendini biraz daha yeniden tanımlarken, beşinci filmiyle de bizleri selamlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz perşembe günü gerçekleşen Lionsgate’in dördüncü çeyrek kazanç toplantısında, film grubunun başkanı Joe Drake, Ana De Armas’ın başrolde olduğu Ballerina yan projesi ve Mel Gibson’ın başrolde olduğu Peacock’un Continental öncül seri projesine ek olarak, stüdyonun John Wick 5 üzerinde de çalıştığını belirtti.

Drake, “Dünyayı genişletiyoruz ve beşinci film geldiğinde, bu organik bir şekilde, hikayeleri anlatmaya başladığımız şekilden doğacak.” dedi. “Ama John Wick’in düzenli bir tempo ile devam edeceğine güvenebilirsiniz.”

Ballerina, The Continental ve potansiyel bir video oyunuyla, Lionsgate’in John Wick serisini sürdürme arzusu oldukça belirgin hâle geldi. Nisan ayında, John Wick: Chapter 4‘ün yönetmeni Chad Stahelski, durum doğru hissettirdiği takdirde Keanu Reeves ile Wick’in hikayesini devam ettirme fikrine oldukça açık olduğunu Hollywood Reporter’a belirtmişti ve Drake’in John Wick 5’in geliştirme aşamasında olduğunu rahatlıkla belirtmesi, bu koşulların sağlandığını gösteriyor gibi.

John Wick Evreni Genişliyor: Ballerina, The Continental ve daha Fazlası

John Wick 5, aslında 2020 yılında, Chapter 3‘ün yayınlanmasının hemen ardından onaylanmıştı. Serinin dördüncü filmi için erken gişe takibi dikkate alındığında, Lionsgate’in başka bir devam filmine ilgisinin azaldığını düşünmek zor. Yönetmen Chad Stahelski’ye göre, bir başka John Wick filmi yapmanın en önemli kısmı, serinin yıldızı Keanu Reeves’in bir tane daha yapmak istemesi ve onların yeni hileler ve yeni set parçaları için yeterince harika fikirlere sahip olması.

Stahelski, yeni John Wick filmleri oluşturmanın sürecini Collider ile yaptığı bir röportajda, “Her Wick, ben ve Keanu’nun basın turunda olduğumuz Japonya’daki Imperial Hotel’de yazılmış veya en azından kavramsallaştırılmıştır. Yamazaki veya Hibiki [viski] ile birkaç bardakla başlar ve sonraki şey, ‘Bunu yapabileceğimizi bilmiyordum.’ Ve işte böyle başlarız onları yazmaya.” şeklinde anlatıyor.

John Wick: Chapter 4‘ün sonu, seyircilere John’un gerçek kaderini belirleme konusunda resmi bir söz olmadığı sürece tamamen serbest bırakıyor. Filmin sonu, izleyicilere serinin geleceği hakkında kendi düşüncelerini oluşturma fırsatı veriyor.

Stahelski, her bir film arasında biraz dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor, bu yüzden John Wick: Chapter 5‘in 2024’te çıkmasını beklemeyin. Lionsgate’in henüz yeni bir John Wick filmi için planı yok, ama en erken 2025 veya 2026’da çıkması bekleniyor.

Ballerina ise aslında bir John Wick yan projesi. John Wick: Chapter 3 – Parabellum‘da John’un ziyaret ettiği bale/suikastçı okulundan mezun olan bir karakteri takip edecek. Ballerina, John Wick: Chapter 4‘ün ortak yazarı Shay Hatten ve Promising Young Woman’ın yazarı Emerald Fennell tarafından senaryolaştırıldı. Yönetmenliğini Len Wiseman (Zor Ölüm 4) üstlenecek ve başrolde Ana de Armas olacak. Bunun dışında, Lionsgate’in Hatten’den senaryoyu satın aldığı ve John Wick: Chapter 3‘te biraz ekstra senaryo çalışması yaptıktan sonra Chapter 4‘ü birlikte yazdığı dışında, film hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Ballerina‘nın henüz bir vizyon tarihi yok.

John Wick evreni, sinemaseverlerin merakla beklediği beşinci filmiyle birlikte genişlemeye devam ediyor. Baba Yaga’nın dönüşünü ve yan projelerin gelişimini sabırsızlıkla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER