Teknoloji

Jianguo Pro 3: TikTok’un sahibinden güçlü akıllı telefon

jiangsu pro 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın son zamanlardaki en popüler sosyal platformlarından biri olan TikTok‘un sahibi ByteDance‘in uzun süredir beklenen akıllı telefonu gözler önüne çıktı. Jianguo Pro 3 adını taşıyan telefon, Smartisan markası altında Çin’de satışa sunuldu.

Bytedance, Smartisan’ın bazı patentlerini ve çalışanlarını bu yıl içinde bünyesine katmıştı. Jianguo Pro 3’ün Çin’deki başlangıç fiyatı ise 2 bin 899 yuan (2 bin 369 TL) olarak belirlendi.

TikTok, ByteDance’in etkileyici büyümesinin ardındaki en önemli güç. Dolayısıyla telefonda TikTok’un Çin için hazırlanan versiyonu Douyin’in ön yüklü olarak sunulmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Abacus News’te yer alan habere göre, uygulamaya ana ekran üzerinde kaydırma yaparak ulaşılabiliyor. Kullanıcılar TikTok’un efektlerini telefonlarıyla kaydettikleri videolara da ekleyebiliyor.

jiangsu pro 3Telefonun TikTok entegrasyonu bununla sınırlı kalmışa benziyor. ByteDance tarafından daha önce yapılan açıklamada, telefonla ilgili çalışmaların Smartisan ile yapılan anlaşmanın öncesinde başladığı belirtilmişti. Bu da Jianguo Pro 3’te TikTok entegrasyonunun neden fazla geniş kapsamlı olmadığını gösteriyor.

Jianguo Pro 3 güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor

Jianguo Pro 3’ün teknik özellikleri ise oldukça etkileyici. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 Plus işlemci yer alıyor. Telefona enerjisini ise 4000 mAh kapasiteli pil veriyor. Arkadaki dört lensli kamera sisteminde ise ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensörü 13 megapiksellik ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksellik telefoto kamera ve 5 megapiksellik makro kamera tamamlıyor. Telefonun önünde ise 20 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Ekran, parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor.

Güçlü teknik özellikler, Jianguo Pro 3’ün Facebook veya Amazon tarafından çıkarılan telefonlar gibi olmayacağını gösteriyor. Ancak Jianguo Pro 3, en azından ilk etapta, sadece Çin’de satılacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER