Teknoloji

Jeff Bezos Amazon CEO’luğunu bırakıyor

jeff bezos amazon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, bu yıl içinde CEO’luk görevini bırakmayı planladığını açıkladı. Üçüncü çeyrek itibarıyla Amazon’un yönetim kurulu başkanlığına geçecek olan Bezos, CEO koltuğunu ise Andy Jassy’ye devredecek. Jassy, 2016’dan bu yana Amazon Web Servisleri CEO’luğunu yürütüyor.

Bezos, kararını Amazon çalışanlarına yazdığı bir mektupla duyurdu. Amazon’un kurucusu, yeni görevinde enerjisini ve odağını yeni ürünlere ve girişimlere kaydırmak istediğini belirtti. Bezos, Andy Jassy’nin şirkette kendisi kadar eski olduğunu ve şirket içinde iyi tanındığını da hatırlattı.

Mektuptan Bezos’un günlük Amazon mesaisinin bir kısmını diğer girişimlerine harcamak istediği anlaşılıyor. Bezos da bunu açık biçimde belirtiyor. Söz konusu girişimler arasında İlk Gün Fonu, Bezos Dünya Fonu, uzay şirketi Blue Origin ve The Washington Post gazetesi bulunuyor. Amazon CEO’su, diğer tutkularına da zaman ayırmayı istediğini dile getirdi.

Jeff Bezos Amazon CEO’luğunu bırakacak olsa da, bunun bir emeklilik olmadığının altını çiziyor. Dolayısıyla Amazon ile ilgili kararlarda ve duyurularda Bezos’u yine ön planda görmek sürpriz olmayacaktır.

Bezos’un koltuğunu devralacak Andy Jassy, selefi kadar ön planda bir isim değil. Ancak Jassy’nin hâlihazırda şirketin en kârlı operasyonunu yönettiğini unutmamak gerekiyor. Amazon Web Servisleri’nin kârı 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 47 oranında arttı ve 13.5 milyar dolara çıktı. Amazon’un 2020’deki toplam kârı ise 21.3 milyar dolardı. Dolaysıyla Jassy’nin Bezos’un doğal varisi olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER