Teknoloji

Jaybird Vista ile geçmişin sorunlarından kurtuluyor

jaybird vista

Jaybird, Vista ile gerçek bir kablosuz kulaklık sunma yolunda şansını bir kez daha deniyor. Yenilenmiş bir tasarıma sahip olan Vista, Jaybird’ün Run ve Run XT modellerinde karşılaştığı sorunların büyük kısmına çözüm getiriyor. Vista; daha güvenilir bağlantı, daha hafif tasarım, daha uzun pil ömrü ve USB-C üzerinden şarj gibi özellikleriyle Run XT’ye fark atmayı başarıyor.

Jaybird, gerçek anlamda kablosuz kulaklık deneyimi yaşatma konusundaki ilk girişimini Run XT ile yapmıştı. Bu yılın başlarında tanıtılan Run XT, pek çok açıdan 2017’de tanıtılan Run’ın biraz güncellenmiş bir versiyonu gibi görünüyordu. Tasarımı değiştirmeyen Jaybird, orijinal Run’ın sorunlarını da Run XT’ye taşımıştı.

Jaybird Vista ise bu sorunları ortadan kaldırıyor. JBS1 yonga set ve bağlantı sisteminin varlığı, daha önceki modellerde görülen bağlantı sorunlarını ortadan kaldırıyor. Jaybird Run’da iki Bluetooth bağlantısı tercih edilmiş ve böylelikle klasik bağlantı formülünün dışına çıkılmıştı. Run’da sağ topuz ses kaynağına bağlanırken, diğer Bluetooth bağlantısının da topuzlar arasındaki iletişimi sağlanması amaçlanmıştı. Ancak bu formül, iki kulaklık topuzu arasında eş zamanlamayı kuramamıştı.

Vista, bu sorunu kullanıcının telefonuna bağlanmak için iki bağımsız bağlantı oluşturarak çözüyor. Yeni sistem, iki kulaklık topuzunun birbirlerinden bağımsız biçimde kullanılabilmesini de mümkün kılıyor.

Jaybird Vista’nın her bir topuzu 6 gram ağırlığında. Suya dayanıklılık konusunda IPX7 sertifikasına sahip olan kulaklık, bunun için de yeni bir sistemden yararlanıyor. Donanım bileşenlerinin tamamı bir iç kapsülde saklanıyor. Böylelikle bileşenlerin terlemeye karşı daha dayanıklı hâle geldiği belirtiliyor.

Jaybird Vista’nın taşıma kutusu, Run XT’ninkine kıyasla daha küçük ve hafif. Bu kutunun şarjı da USB-C girişi üzerinden yapılıyor. Vista’nın tek bir şarjla 6 saat boyunca kullanılabileceğini belirten Jaybird, şarj kutusunun da ekstra olarak 10 saatlik kullanım sağlayacağının altını çiziyor.

Jaybird Vista ne zaman satışa sunulacak?

Jaybird Vista, ağustos ayında satışa sunulacak. Kulaklığın yurt dışındaki fiyat etiketinde 179.99 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER