Teknoloji

Japon Bitcoin borsasından 60 milyon dolarlık sanal para çalındı

twitter bitcoin

Japon Bitcoin borsası Zaif‘ten 60 milyon dolar değerinde sanal paranın çalındığı açıklandı. Konuya ilişkin açıklama, Zaif’in çatı şirketi Tech Bureau tarafından yapıldı.

Reuters’in haberine göre, Zaif 14 Eylül’de iki saatlik bir süre içinde sanal saldırıya uğradı. Sunucudaki problemlerin üç gün sonra fark edilmesinin ardından konuya ilişkin incelemeler başladı. 18 Eylül itibarıyla saldırıya uğradığından emin olan Zaif, durumu resmi makamlara iletti.

Yapılan açıklamaya göre, şirketin dijital cüzdanından Bitcoin’in yanı sıra Monacoin gibi dijital paralar çalındı. Çalınan varlıkların toplam değerinin 59.67 milyon dolar olduğu ve bunun 20 milyon dolarının Tech Bureau’ya, kalan kısmının ise müşterilere ait olduğu belirtildi. Tech Bureau saldırıdan etkilenen müşterilerine ödeme yapmak için bir yatırım anlaşması üzerinde çalışsa da, bu anlaşmanın henüz onaylanmadığı belirtildi.

Saldırının Japonya Finansal Servisler Kurumu’nun kripto para endüstrisine yönelik bakışını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Kurum hâli hazırda kripto paralar konusunda yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Japonya’da geçmişte de oldukça büyük sanal para hırsızlıkları meydana gelmişti. 2014’te Mt. Gox’a yapılan sanal saldırının mağdurları, hâlâ paralarını alabilmiş değil.

Japon Bitcoin borsalarına yapılan bir diğer dikkat çekici saldırı ise geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşmişti. Coincheck’e düzenlenen saldırı sonucunda 530 milyon dolar değerinde sanal para çalınmıştı. Bu saldırının ardından Japonya Finansal Servisler Kurumu, kripto para borsalarının daha sıkı güvenlik tedbirleri almaları adına harekete geçmişti.

İLGİLİ HABERLER