Teknoloji

Jack Dorsey Twitter’ın yeni yatırımcısıyla uzlaşmayı başardı

jack dorsey twitter

Jack Dorsey, Twitter CEO’su olarak görevine devam edecek. Mikro blog servisi, son iki haftadır Dorsey’i CEO koltuğundan indirmek için yoğun bir çaba sarfeden aktivist yatırım şirketi Elliott Management ile uzlaşmayı başardı.

Anlaşma çerçevesinde Twitter, Elliott Management’tan 2 milyar dolar değerinde hisse geri alımı yapacak. Buna ek olarak, şirketin yönetim kuruluna iki yeni üye atandı. Bu üyelerden biri Elliott Management’ı, diğeri ise Silver Lake’i temsil edecek. Bir yatırım şirketi olan Silver Lake, Twitter’a hisselerini Elliott Management’tan geri alması için 1 milyar dolar kaynak sağlayacak.

Twitter’ın iki yönetim kurulu üyesi de Jack Dorsey ile çalışacak olmaktan memnun görünüyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama Dorsey’in koltuğunun güvende olduğunu, ancak yönetim kurulunun uygun zaman geldiğinde yeni bir CEO atayabileceğini işaret ediyor.

Yeni yönetim kurulu üyeleri, “CEO haleflik planı”nı değerlendirecek komitenin bir parçası olacak. Bu komiteye üç yönetim kurulu üyesi daha katılacak. Söz konusu üç üyenin de hâlihazırda yönetim kurulunda bulunduğunu belirtmekte fayda var. Değerlendirme komitesi, ulaştığı sonuçları 2020’nin sonunda kamuoyuyla paylaşacak.

Twitter ve Jack Dorsey, Elliott Management’ın ilk hedefleri değil

Elliott Management’ın Dorsey’e yönelik ilk itirazları biraz soyut temeller üzerine kuruluydu. Aktivist yatırımcı grubu, Twitter’ın artık doğal hâle gelen karmaşıklığına ve Jack Dorsey’in aynı zamanda Square’in CEO’luğunu yürütmesine itiraz etmişti. Elliott Management’ın Twitter’dan yüzde 4 oranında hisse satın alması da şirkete Dorsey’in başını ağrıtma fırsatını vermişti.

Twitter ve Jack Dorsey, Elliott Management’ın bu taktiği uyguladığı ilk isimler değil. Geçtiğimiz yıl Amerikan mobil operatörü AT&T’nin de hatırı sayılır miktarda hissesini alan Elliott, uzun bir açıklamayla şirketin yönetim anlayışını eleştirmiş ve köklü bir değişim çağrısında bulunmuştu. Süreç, AT&T’nin Elliott’ı sakinleştirecek birkaç değişiklik gerçekleştirmesiyle tamamlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER