Teknoloji

Jabra Elite Sport kablosuz kulaklık ile kalp atış hızını ölçecek

jabra elite sportJabra, gerçek anlamdaki ilk kablosuz kulaklıklarını görücüye çıkarttı. İki kulaklık topuzundan oluşan ve Jabra Elite Sport adını taşıyan kulaklık, fitness takibi ve kalp atış hızı ölçümü gibi işlevleri yerine getirebilecek. Buna ek olarak, kulaklık antrenmanlarda sesli komutlarla koçluk yapabilecek. Elite Sport, 30 Ekimde ABD’de Best Buy mağazalarında 249 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Elite Sport, kablosuz kulaklıklarda olması beklenen temel özelliklerin büyük kısmını bünyesinde barındırıyor gibi gözüküyor. Jabra, kulaklıkla üç saatlik bir müzik dinleme süresi vadediyor. Kulaklıkla birlikte gelen taşıma kılıfı ise Elite Sport’u iki kez tam şarj edebiliyor. IP67 suya dayanıklılık sertifikasına sahip Elite Sport ile 1 metre derinlikte 30 dakikaya kadar durulabiliyor. Ses geçiş özelliğiyse kulaklık takıldığında bile dış dünyayla bağların koparılmamasını sağlıyor.

jabra elite sportAncak, tıpkı Samsung’un bir süre önce duyurduğu Gear IconX gibi, Elite Sport da fitness takibi konusuna ayrıca odaklanıyor. Jabra, kulaklıkta bulunan kalp atış hızı monitörü için yüzde 90 doğruluk garantisi veriyor. Bu tarz kulaklıklarda herkesin kulağı farklı şekilde olduğu için yüzde 100 doğru ölçüm taahhüdünde bulunmak pek mümkün olmuyor. Kulaklığın sesli antrenör özelliğiyse kalp atış hızı monitörü ve telefondaki Jabra Sport Life uygulamasından faydalanıyor. Kullanıcıların egzersiz sırasındaki performanslarını inceleyen Jabra Elite Sport, “yavaşla” veya “tempoyu yükselt” türünden önerilerde bulunabiliyor.

Jabra Elite Sport muhteşem ses kalitesi vadediyor

Jabra, yeni kulaklığı ile özellikle telefon görüşmelerinde yüksek ses kalitesi vadediyor. Her iki topuza da yerleştirilen mikrofonlar sayesinde arka plandaki sesler filtrelenebiliyor ve kullanıcıların sesi daha net biçimde karşı tarafa aktarılabiliyor. Kulaklıkla gelen aramaları yanıtlamak için sesli komutlardan da faydalanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER