Teknoloji

Jabra Elite 85t “ileri düzey” aktif gürültü engelleme özelliğiyle geliyor

jabra elite 85t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jabra, 2018’den bu yana Elite serisi altında topuz formatında kaliteli kablosuz kulaklıklar sunuyor. Elite 65t ile sağlam bir başlangıç yapan şirket, Elite 75t ile çıtayı biraz daha yukarıya taşımıştı. Elite 75t’nin en önemli eksiği olarak ise aktif gürültü engelleme özelliğinin olmaması öne çıkmıştı. Şirket, bugün yaptığı iki duyuruyla bu durumu düzeltiyor. Elite 85t modelini duyuran Jabra, bu modelde “ileri düzey” aktif gürültü engelleme özelliği sunuyor.

Şirket buna ek olarak, Elite 75t ve Elite Active 75t modellerine de güncellemeyle aktif gürültü engelleme özelliği ekliyor.

Elite 85t’de sunulan aktif gürültü engelleme özelliği, kullanıcıya seviye ayarlama imkanı vermesi nedeniyle ayrı bir yerde duruyor. Kullanıcılar bu işlemi Jabra’nın Sound+ uygulaması üzerinden yapabilecek. Tam aktif gürültü engelleme ve tam şeffaflık seçeneklerinin yanı sıra HearThrough moduyla bu iki seçenek arasında optimum bir seviye bulmak mümkün olacak.

Elite 85t’de aktif gürültü engelleme işlemini özel bir yonga yerine getiriyor. Dolayısıyla bu özellik kendi işlemci gücüne sahip. Ekstra iç bileşen nedeniyle Elite 85t, Elite 75t’ye kıyasla kulakta biraz daha derine iniyor. Ancak bunun dışında iki modelin tasarımları arasında somut bir fark bulunmuyor.

Geçmiş modellerde olduğu gibi, Elite 85t’de de Sound+ üzerinden ses profilleri ayarlanabilecek. Kullanıcılar memnun olmadıkları varsayılan ayarları da bu şekilde değiştirebilecek.

Jabra Elite 85t’de her bir topuzda üçer tane olmak üzere toplamda altı tane mikrofon bulunuyor. Bunlardan iki tanesi dışa, bir tanesi ise içe dönük. Bu kurulum sayesinde gelişmiş aktif gürültü engelleme özelliği daha fazla sesi bloke edebiliyor. Jabra, dış mikrofonların yerinin rüzgar gürültüsünü kestiğine de dikkat çekiyor. Kulaklık sıçramalara karşı da IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip.

Jabra Elite 85t için ne kadar ödemek gerekiyor?

Aktif gürültü engelleme özelliği aktifken, Elite 85t ile 5,5 saat boyunca müzik dinlenebiliyor. Şarj kutusu da devreye girince bu süre 25 saate çıkıyor. Bu özellik devredışı bırakıldığında ise bu süreler sırasıyla 7 ve 31 saat olarak güncelleniyor. Şarj kutusu için kablosuz şarj uyumlu bir seçenek de mevcut.

jabra elite 85t

Jabra Elite 85t, gelecek ay ön siparişe çıkacak. Kasım ayından itibaren kulaklığın sevkiyatları başlayacak. Kulaklığın fiyat etiketinde 229 dolar yazacak. İlk etapta sadece titanyum/siyah kombinasyonu raflarda olacak. 2021’in ilk ayında altın/bej, bakır/siyah, siyah ve gri seçenekler kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER