Teknoloji

Jabra Elite 75t kablosuz kulaklık için yeni özellikler

jabra elite 75t

Jabra Elite 75t, son zamanların beğenilen kablosuz kulaklıkları arasında yer alıyor. Jabra; kulaklığa eşlik eden Sound Plus akıllı telefon uygulaması için yayınladığı son güncelleme ile Elite 75t’nin fiziksel tuşlarının işlevini özelleştirme imkanını sunuyor. Kullanıcılar; tek, çift veya üçlü dokunuşlarla farklı özelliklerden yararlanabilecek.

Örneğin, sağ kulaklık topuzundaki tuşa iki kez dokunulduğunda şarkıyı değiştirmek mümkün olacak. Soldaki tuşa iki defa dokunulduğunda ise geri dönülebilecek. Normalde şarkı kontrolleri sadece sol kulaklık topuzu üzerinden yapılabiliyordu. Üçlü dokunuş seçeneğinin de kullanıcılara daha fazla kısayol oluşturma imkanı verdiğini belirtmekte fayda var.

Ses yüksekliğiyle ilgili kontrollerde ise bir değişiklik söz konusu değil. Kullanıcılar ses yüksekliğinin değiştirilmesinde kendi tercihleri doğrultusunda kişiselleştirme yapamıyor.

Jabra Elite 75t kablosuz kulaklık için yeni özellikler

Jabra’nın sunduğu yenilikler kontrol seçeneklerinin esnetilmesiyle sınırlı kalmıyor. MySound isimli yeni özellik sayesinde kullanıcılar, kendi kulaklarına uygun özel ses profillerini oluşturabiliyor. Jabra bu profilin oluşturulmasında kullanıcılara farklı seslerin farklı yükseklikte dinletildiği bir testle yardımcı oluyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu özelliğin geliştirilmesinde işitme cihazları geliştiren çatı şirketi GN Group’un uzmanlığından faydalanıldığı belirtildi.

Jabra Elite 75t sahipleri için yeni özellikleri getiren Sound Plus güncellemesi iOS‘te dağıtıma çıkmış durumda. Android kullanıcılarının da yakında bu yeni özelliklerden yararlanabilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER