Teknoloji

iWork üretkenlik uygulamalarının Mac, iOS ve iCloud versiyonları güncellendi

Apple iWork üretkenlik paketinin üç üyesi için önemli bir güncelleme yayınladı. Pages, Numbers ve Keynote uygulamaları dokümanların hem düzenlenmesi hem de paylaşımı noktasında kullanıcı deneyimini artıracak tonlarca yeni özellik barındırıyor.

apple-iwork-071113iWork güncellemelerinin Microsoft’un Office’in iPad sürümünü çıkarması, iPhone ve Android sürümlerinin kullanımını da ücretsiz hâle getirmesinden hemen sonra gelmesi dikkat çekici bir durum olarak nitelendirilebilir. Tabii ki, iWork güncellemeleri sadece iOS cihazlarını değil, Mac ve web platformlarını da kapsıyor.

Yeniliklerin büyük çoğunluğu dokümanların oluşturulması ve düzenlenmesiyle ilgili olsa da, bunlardan bazılarının belirli platformlarla sınırlı olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Örneğin Mac için Pages uygulaması sayfa gezinti aracı üzerinden bölümleri yeniden sıralama veya kopyasını oluşturma işlemine izin veriyor. iOS tarafında ise Pages çift yönlü yazı desteği noktasında iyileştirmeler kazandı, bu özellikle sağdan sola yazımı kullanan diller için mükemmel bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

Keynote iOS sürümü için slaytları başka cihazlardan kontrol etmeyi sağlayan uzaktan kumanda işlevi eklendi. Mac versiyonunda ise Droplet ve Grid gibi yeni animasyonlar, ayrıca Confetti ve Fall gibi yeni geçişler de dikkat çekiyor. Numbers ise Mac kullanıcılarına baskı işlemleri için başlıklar ve altlıklar oluşturma izni veriyor, ayrıca iOS tarafında da hesaplamalar için yeni bir süreç göstergeci dikkat çekiyor.

Üç iWork uygulaması için web versiyonlarında önemli değişiklikler bulunuyor. iCloud için iWork uygulaması özellikle doküman düzenleyicisi noktasında yepyeni bir görünüm kazandı. Ayrıca bundan böyle iCloud Mail’dan dokümanlar hızlıca açılabiliyor. iWork uygulamalarının tüm versiyonlarında olduğu gibi sadece görüntüleme amaçlı yeni bir paylaşım seçeneği de bulunuyor. Daha önce iCloud aracılığıyla paylaşılan bir dokümanda düzenleme işlevine de izin veriliyordu. Artık sadece okuma özelliğini seçerek paylaşılan dokümandaki düzenleme işlerini kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca kullanıcılar dokümanlar üzerinde şifreler belirleyerek bunların sadece yetkilendirilmiş kişiler tarafından görüntülenmesini de garanti altına alabiliyor.

Pages, Numbers, Keynote için yapılan bu güncellemeler aslında ilk olarak iCloud sürümü için sunulmuş, Mac ve iOS versiyonları için güncellemelerin daha sonra geleceği belirtilmişti. Apple dün gece saatlerinde Mac ve iOS cihazları için de iWork güncellemelerini yayınladı, yani Pages, Numbers ve Keynote’un en son sürümlerini cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER