Teknoloji

iTunes Windows Mağaza üzerinden de dağıtılacak

itunes windows mağaza
Görsel: Windows Central

Microsoft Build 2017 etkinliğinin ikinci gününde Microsoft, iTunes’un Windows Mağaza’ya geleceğini açıkladı. Bu demek oluyor ki, Windows 10 S PC satın alan ve bu nedenle sadece Windows Mağaza’dan dağıtılan uygulamaları çalıştırmakla kısıtlanan kullanıcılar Apple’ın eksiksiz iTunes deneyimine erişme fırsatı bulacaklar.

Daha önce Spotify’ın “Desktop Bridge” olarak adlandırılan araç üzerinden Windows Mağaza’ya geleceği, böylelikle Windows 10 S PC’lerde kullanılabileceğini öğrenmiştik. Microsoft, iTunes’u da mağazaya taşıyarak multimedya tarafında önemli bir eksikliği kapatmış olacak. iTunes ile birlikte Apple Music üzerinden dinleme, iPhone ve iPad gibi cihazlarla eş zamanlama gibi imkanlar sunulabilecek.

Müzik öğrenciler için vazgeçilmez unsurlardan bir tanesi ve Windows 10 S’in temel kitlesi de öğrenciler. Spotify ve iTunes da bu noktada hedef kitleye ulaşma yolunda önemli adımlar olarak nitelendirilebilir.

Her ne kadar iTunes manşetlere yerleşmiş olsa da, Microsoft SAP’ın Digital Boardroom aracının bir web uygulaması olarak platforma geleceğini, ayrıca Ubuntu, SUSE Linux ve Fedora’nın da Windows Mağaza yolunda olduğunu duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 S nedir, kaça satılıyor, hangi uygulamalar yüklü geliyor?

İLGİLİ HABERLER