Eğlence

Apple iTunes Match ve Apple Music’e yükleme limitini 100 bin şarkıya çıkardı

iTunes Match

Apple kullanıcıları artık bulutta daha fazla şarkı saklayabilecek. Şirketin internet, yazılım ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue’nin geçtiğimiz haziran ayında sözünü verdiği “genişletilmiş bulut desteği”nin dağıtımı başladı.

Artık iTunes Match ve Apple Music kütüphanelerine 100 bin şarkı yüklenebilecek. Daha öncesinde bu limit 25 bindi. Cue, MacRumors sitesine yaptığı bir açıklamayla söz konusu limit artışını doğruladı.

iTunes Match için yıllık 39.99 TL ödemek gerekiyor

Apple’ın önemli rakiplerinden Google, Play Müzik ile kullanıcılarına 50 bin şarkıyı bulutta saklama imkanı veriyor. Cupertino merkezli şirket böylelikle rakibini ikiye katlamayı başarıyor. Ancak Google’ın servisinin ücretsiz olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar iTunes Match için yıllık 39.99 TL ödeyerek bulutta şarkı saklama fırsatından faydalanabiliyor. Apple Music Türkiye’de faaliyete geçtiğinde, aylık 9.99 TL karşılığında da bulutta şarkı saklamak mümkün hâle gelecek.

iTunes Match hizmetinden faydalananlar genellikle memnuniyetlerini dile getirseler de, iCloud pek çok kişi tarafından Apple Music deneyiminin en az güvenilen unsuru olarak niteleniyor. Servis genellikle çevrim içi ve çevrim dışı kütüphaneleri birleştirmekte problem yaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER