Manşetler

İşte yenilenmiş ve USB-C portlu Google Chromebook Pixel

chromebook-pixel-110315-1

Google’ın yeni Chromebook Pixel’inin yolda olduğuna dair işaretler belirmeye başlamıştı. Nihayet Google bugün yeni dizüstü bilgisayar Chromebook Pixel’in duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni Chromebook Pixel’in de selefi gibi kompakt bir tasarımı bulunuyor. Ancak güncellenen donanım bileşenleri, daha iyi pil ömrü ve yeni bir fiyat etiketi barındırıyor.

999 dolarlık fiyat etiketiyle Chromebook Pixel hâlâ en pahalı Chromebook unvanını elinde bulunduruyor. Bununla birlikte iki yıl önce çıkarılan Pixel modelinden birkaç yüz dolar daha ucuz olduğunu da belirtmek gerekiyor. Savurganlık yapma ihtiyacı içinde olanlar için Google 300 dolar daha yüksek fiyata sahip, daha yüksek profilli bileşenler barındıran “LS” versiyonunu da bir alternatif olarak tüketicilere sunuyor.

chromebook-pixel-110315-2

Standart Chromebook Pixel de hiç mütevazı görünmüyor. Yeni Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, 32 GB dahili hafıza gibi başlıca donanım özellikleri bu standart modelde mevcut. LS versiyonu ise daha hızlı Intel Core i7 yonga, 16 GB RAM, 64 GB SSD gibi bileşenleri bünyesinde barındırıyor. Eğer LS modeli olmasaydı, bu standart Pixel modeli en güçlü Chromebook olarak değerlendirilebilirdi. Orijinal Pixel’e adını veren 3:2, 2560 x 1700 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran hemen hemen değişmemiş şekilde kalmaya devam ediyor, ancak Google yeni modellerdeki ekranın daha geniş bir renk gamını desteklediğinin altını çiziyor.

Google yeni modelin iki şarj arasında 12 saate kadar çalışabileceğini işaret ediyor. Ayrıca şirket sadece 15 dakikalık şarj ile iki saatlik kullanım imkanının yakalanabileceğini belirtiyor. İki adet USB-C portunun bulunması da diğer önemli yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor. USB-C portları dizüstü bilgisayarı şarj etme, veri aktarımı veya harici monitöre veya TV’ye bağlantı için kullanılabiliyor. Üstelik Pixel’in pilini yeni portlar aracılığıyla bir USB portlu taşınabilir pillerden de şarj etmek de mümkün oluyor.

chromebook-pixel-110315-3

Apple’ın yeni MacBook’unun aksine, iki adet geleneksel USB portu yeni Chromebook Pixel’de yer alıyor, üstelik şimdi bunlar USB 3.0’ı da destekliyor. Tam boyutlu SD kart okuyucusu ve 3.5 mm. kulaklık jakı da diğer çevresel aygıt arayüzleri olarak dikkat çekiyor. Vazgeçilen tek şey HDMI portu olmuşa benziyor. Google USB-C portlarından birine takılacak adaptör yardımıyla HDMI üzerinden görüntü aktarımının yapılabileceğini söylüyor.

Diğer iyileştirmelerin arasında daha sert bir menteşenin kullanılması bulunuyor. Bu sayede dokunmatik ekranı kullanırken Chromebook Pixel’in ekranının daha az oynaması sağlanıyor. Geliştirilmiş izleme dörtgeni ve klavye ile daha geniş açılı kamera da yeni Chromebook Pixel modellerinin diğer artıları arasında yer alıyor. Öte yandan Google Pixel’in tasarımını sadeleştirdiğini, görülebilir herhangi bir hoparlör ızgarası, fan boşluğu veya vidanın olmadığını söylüyor.

chromebook-pixel-110315-4

Bulut üzerinden çalışan ve genellikle internete bağlandığında verimli çalışma imkanı sunan bir dizüstü bilgisayar için yaklaşık bin dolar para ödemek için insanın epey düşünmesi gerekiyor. Ancak Chromebook Pixel ana akım kullanıcı kitlesinden daha çok niş bir kesimi hedefliyor.

chromebook-pixel-110315-5 chromebook-pixel-110315-6

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER