Teknoloji

İspanya kripto para reklamı yapan sosyal medya hesaplarına yeni kurallar getiriyor

bitcoin değeri

İspanya, sosyal medya fenomenlerinin ve diğerlerinin kripto para varlıklarının reklamını nasıl yapabileceğine ilişkin yeni kurallar duyurdu.

Reuters‘in haberine göre, önümüzdeki aydan itibaren İspanya Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), kişilerin ve şirketlerin kripto varlıkları için kampanyalar başlatmadan en az 10 gün önce bunu bildirmelerini isteyecek. Kurallar, kripto para birimini tanıtmak için kendilerine ödeme yapılan ve 100.000’den fazla abonesi olan influencer hesaplar için geçerli olacak. Sosyal medya hesaplarında para karşılığında kripto paraların reklamlarının yapılması, dünya çapında eleştirilere ve hatta davalara konu olan bir uygulamadır.

Reuters’e göre, kripto reklam verenlerinin yaklaşmakta olan kampanyalarının içeriğini CNMV’ye iletlemeleri gerekecek ve bunlara, sattıklarının riskleri hakkında uyarılar da eklemelidir. Kurallar, CNMV’nin kripto varlıkları etrafındaki pazarlama ekosistemini izlemesine ve izleyicilerin risklerin farkında olmasını sağlamak için tasarlandı.

CNMV daha önce sosyal medya üzerinden kripto para birimlerine olan yüksek ilgiyi dindirmek için bir mesaj paylaşmıştı. Kasım ayında, profesyonel futbolcu Andrés Iniesta’nın kripto para borsası Binance’i coşkuyla tanıtmasının ardından bir tweet’e yanıt vererek, “kripto varlıkların, düzenlemeye tabi olmayan ürünler olduğu için bazı önemli riskler taşıdığı” konusunda uyarıda bulunmuştu. Iniesta’ya tanıtımı için ödeme yapılıp yapılmadığı belli değildi.

Kripto para birimi ve sosyal medya reklamcılığı, düzenleyici kuruluş ve kurallar tarafında önemli belirsizliğe sahip alanlardır ve kombinasyonun bazen problemlere yol açtığı olduğu kanıtlanmıştır. Bu ayın başlarında, önerilen bir toplu dava, Kim Kardashian, boksör Floyd Mayweather ve diğerlerini EthereumMax para birimini teşvik ettikleri için hedef alıyordu. EthereumMax varlığı, neredeyse değersiz hale gelmeden önce fiyatını önemli ölçüde artırmıştı. CNMV’nin yeni kuralları, influencer hesapların takipçilerine kripto para birimi hakkında bilgi vermesini engellemeyecek, ancak ajansın tam olarak neyin reklamının yapıldığını daha yakından takip etmesine izin verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER