Teknoloji

iPhone Xs Max sahibinin pantolonunda alev aldı iddiası

iphone xs max

Sadece üç haftalık bir iPhone Xs Max’in, sahibinin pantolonundayken alev aldığı söyleniyor. Telefonun sahibi, Apple’a karşı, olaya gösterdiği ilgisiz tavır nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor.

iDrop News tarafınan verilen habere göre, söz konusu olay 12 Aralık tarihinde gerçekleşti. ABD’nin Ohio eyaletinde bulunan Columbus şehrinde yaşayan Josh Hillard, işinde öğle yemeği arası vermişken, pantolonunun arka cebinden garip bir kokunun geldiğini fark etti. Daha sonra da cildini yakan yoğun ısıyı hissetti. Bunu da yeşil ve sarı renkli dumanlar izledi.

Isı ve duman iPhone Xs Max’inden geliyordu. Hillard, öğle yemeğini yediği odada o anda kadın iş arkadaşları bulunduğu için başka bir odaya geçerek pantolonunu çıkardı. Bir yönetici Hillard’ın çığlık attığını duydu ve yangın söndürücüyü kullanarak alevlere müdahale etti.

Hillard, olayın yaşandığı günün akşamında yanmış iPhone Xs Max’i bir Apple mağazasına götürdü. Ancak mağazada gördüğü tavırdan dolayı hayal kırıklığına uğradı. 20 dakikasını bir Apple mağazası çalışanının sorularına cevap vermekle harcadığını, telefon arka odaya götürüldükten sonra da 40 dakika boyunca beklediğini öne sürdü. Bir mağaza yöneticisine çalışanını ve telefonunu sorduğunda, çalışan cihazı paketlenmiş hâlde getir döndü. Hillard’ın söylediğine göre, kendisine telefonun mühendislik ekibine gönderilmesi gerektiği ve bunun değişim yapılabilmesi için izlenebilecek tek yol olduğu cevabı verildi.

Hillard’a yeni bir telefon verildi

Apple mağazasının müşteri hizmetinden memnun kalmayan Hillard, yanmış iPhone Xs Max’ini alarak evinin yolunu tuttu. Evde Apple Care müşteri hattını aradı. Bir sonraki gün kendisine yeni bir telefon verileceği cevabını aldı. Ne var ki, Hillard bunun yeterli olmadığını düşünerek Apple’ın kendisi için daha fazlası yapması gerektiğini öne sürüyor. Ona göre yanmış kıyafetlerinin ve kullanamaz duruma gelen SIM kartının masrafları da karşılanmalı.

iDrop News’e göre, Hillard olayla ilgili olarak Apple’a karşı dava açmayı düşünüyor. Ne var ki, bu olayın doğru olup olmadığı konusunda da bazı şüpheler var. iDrop News haberi dışında olayı doğrulayan bir kanıt yok. Eğer olay doğru olsa bile, kötü kaliteli bir pilin olaya yol açması ihtimali de düşük gibi görünüyor. Çünkü yanan iPhone Xs Max neredeyse yepyeni durumda.

Yanan telefonlarla ilgili haberleri ara sıra duyuyoruz. Bu yılın başlarında Las Vegas’taki bir mağazanın güvenlik kameralarına yanan bir iPhone 6s’in görüntüsü yansımıştı. Ancak bu tür olaylar sadece iPhone’ların başına gelmiyor. Samsung (bkz. Galaxy Note 7) ve diğer üreticilerinin adlarının da geçmişte benzer olaylarla birlikte anıldığını biliyoruz.

İLGİLİ HABERLER