Manşetler

Flaş Haber: Samsung Galaxy Note 7’yi pille ilgili sorunlar nedeniyle dünya çapında geri çağırıyor

samsung galaxy note 7
samsung galaxy note 7
Samsung Galaxy Note 7 dünya çapında geri çağrılıyor

Samsung daha yeni piyasaya çıkan ve oldukça olumlu yorumlar alan yeni Android telefonu Galaxy Note 7’yi dünya çapında geri çağırıyor. Telefonun satışları küresel çapta durduruluyor. Samsung daha önce Galaxy Note 7 satın almış tüm tüketicilerin ürünlerini yenileriyle değiştirecek.

Sorunun telefonun piliyle ilgili olduğu belirtiliyor. Çıkan bazı haberler telefonun pilinin şarj esnasında patladığını işaret ediyordu. Samsung ise sadece 35 adet Note 7 cihazında veya diğer bir deyişle 1 milyonda 24 adet Note 7 cihazında bu soruna rastlandığını kaydediyor.

Güney Koreli haber ajansı Yonhap, Samsung’un Note 7’leri geri çağırmaya hazırlandığı haberini dün ilk kez geçmişti. Daha sonra bir Samsung sözcüsü de Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada satışların, şirketin ana vatanı olan Güney Kore’de durdurulduğunu kaydetmişti. Yonhap, Samsung’un mobil operatörlerle, geri çağırma sürecini nasıl yürüteceği noktasında görüşmelerde bulunmakta olduğunu kaydetmişti.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTAN SAMSUNG PİLLERİ DEĞİŞTİRMEK YERİNE ÜRÜNÜ TOPLAMAYA KARAR VERDİ

Adı verilmeyen ve daha önce Yonhap’a konuşmuş bir Samsung yöneticisine, her ne kadar geri çağırma kararı alınmış olsa da, Note 7 telefonlarının büyük bir kısmı dile getirilen sorundan etkilenmedi. Yönetici, probleme neden olan sorunlu pillerin toplam cihaz hacminin yüzde 0.1’inden azına yerleştirilmiş olduğuna dikkat çekerken, problemin pilin değiştirilmesiyle birlikte basit bir şekilde çözülebileceğini, ancak müşterilerini tatmin etmek adına kapsamlı bir geri çağırma süreci başlatacaklarını söylemişti.

Samsung Galaxy Note 7 için kötü zamanlama

Olay tam da Samsung’un, yıllar boyunca azalan kârların ardından tekrar momentum kazanmaya başladığı bir zamana denk geldi. Galaxy S7 ve S7 edge gibi bu yılın ilk yarısında çıkan cihazlar büyük ilgi görmüş ve Samsung’un mobil biriminin kazancının yılın ilk yarısında yeniden yukarı yöne dönmesine katkıda bulunmuştu. Galaxy Note 7 de çıktığı zamanlarda büyük beğeni toplamış ve olumlu yorumlar yapılmıştı. Bu telefonun da Samsung’un momentumunu artırması bekleniyordu.

Samsung Türkiye’den geri çağırma kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak gün içinde şirketin Türkiye biriminden de konuyla ilgili olarak bir açıklama yapılmasını ve bilgi verilmesini bekliyoruz. Detayları paylaşmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER