Teknoloji

iPhone X’un pil kapasitesi ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone x pil kapasitesiApple mobil ürünlerine yerleştirdiği pillerin kapasitesini etkinliklerinde veya ürün sayfalarında paylaşmıyor. Ancak şirket tarafından resmi makamlara sunulan belgeler, bu konuda merak edilen sorulara cevap almayı sağlıyor. iPhone X pil kapasitesi de Çin’in telekom sertifikasyon kurumu TENAA’ya sunulan belgeler sayesinde gün yüzüne çıktı.

Belgeye göre, iPhone X 2716 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. Söz konusu pil, şirketin iPhone 8 Plus’a yerleştirdiğinden çok az daha yüksek bir kapasiteye sahip.

Apple’ın iPhone X ile birlikte tanıttığı iPhone 8’de 1821 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. iPhone 8’in selefi iPhone 7 ise 1960 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. İki yıl önce tanıtılan iPhone 6s’in pil kapasitesi 1715 mAh. iPhone 6 ise 1810 mAh kapasiteli bir pil ile kutusundan çıkmıştı.

Plus serisinin en yeni üyesi olan iPhone 8 Plus, 2675 mAh kapasiteli bir pile sahip. iPhone 7 Plus ise 2900 mAh pil taşıyor. iPhone 6s Plus’ta 2750 mAh, iPhone 6 Plus’ta ise 2915 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

iPhone X pil kapasitesi ne kadar kullanım süresi vadediyor?

iPhone X pil kapasitesi konusunda birlikte tanıtıldığı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın ortasında bir yerde duruyor. Dolayısıyla akıllı telefonun sunduğu kullanım süresinin de bu iki cihazın vadettiğinin arasında bir noktada olmasına şaşırmamak gerekiyor.

iPhone X pil kapasitesi ile 12 saat boyunca LTE ile internette gezinme, 3G şebekesi üzerinde 21 saat boyunca telefonla konuşma, 60 saat müzik dinleme ve 12 saat video izleme imkânı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER