Eğlence

iPhone X kullanıcıları GarageBand’i yüzleriyle kontrol edebiliyor

iphone x garagebandApple, dün gerçekleştirdiği ve ucuz iPad ile Crayon ekran kalemini duyurduğu etkinlikten hemen sonra müzik yapım yazılımı GarageBand için de bir güncelleme yayınladı.

GarageBand’in yeni versiyonunda iPhone X’un TrueDepth kamera sistemini ve yüz tarama işlevlerini kullanan ilgi çekici bir özellik bulunuyor. Eğer Apple’ın amiral gemisi telefonuna sahipseniz, yüzünüzü kullanarak efektleri veya sentezleyicileri kontrol etmek mümkün oluyor.

Anlayacağınız, GarageBand yüz ifadelerinizi okuyacak ve bunları enstrüman kontrollerine çevirecek. Eğer bir müzik aleti veya efekt için yüz ifadesi kullanımı mümkünse, yanında küçük bir gülen yüz işareti görünecek. Ayarlanabilir parametreler kilitli ve özelleştirilemiyor, ancak bazı eğlenceli seçenekler bulunuyor. Örneğin, ağzınızı açtığınızda ya da gülümsediğinizde piyano sesi uzuyor veya titreşiyor. Yeni özelliğin nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda açık bir şekilde görebilirsiniz.

Apple’ın okul odaklı girişimlerine uygun düşecek biçimde, GarageBand’e de “Toy Box” adı verilen bir ses paketi ekleniyor. Apple bunu eğitimsel örnek müzik paketi olarak nitelendiriyor. İçinde hayvanlardan araçlara, farklı dillerde ona kadar sayan sesler bulunuyor.

Aynı zamanda yeni eklenen wah pedalı efekti de bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar rock gitaristleri gibi efektler oluşturabiliyor. GarageBand’in zaten bir düzine pedal seçeneği bulunuyordu. Bunların arasında distorsiyon ve wah da mevcuttu. Yeni seçenek ile birlikte uygulamanın yetenekleri biraz daha genişlemiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER