Teknoloji

iPhone X ve Galaxy Note 8 video çekim testinde karşı karşıya

iphone x galaxy note 8Akıllı telefonlar artık en fazla kullanılan kamera türleri oldu. Örneğin, son yıllarda Flickr tarafından yayınlanan istatistikler, servise yüklenen fotoğrafların büyük bir kısmının iPhone’lar tarafından çekildiğini ortaya koyuyor. Son nesil akıllı telefonlar kamera özellikleri bakımından gitgide daha iyi hâle geliyor. İster iOS ister Android ile çalışsın, daha iyi fotoğraf ve video çekim deneyimi sundukları açık şekilde görülüyor.

iPhone X, Pixel 2 ve Galaxy Note 8 gibileri, şu anda piyasada bulunan ve en iyi kameralara sahip cihazlar olarak sıralanıyor. Her bir cihazın güçlü ve zayıf olduğu taraflar bulunuyor.

Bu cihazlardan iki tanesinin; iPhone X ve Galaxy Note 8‘in detaylı incelemelerini gerçekleştirmiş, kamera performanslarına yakından bakmıştık. Her iki telefonun kameraları da her koşulda memnun edici fotoğraflar çekiyor. Optik görüntü sabitleme sisteminin varlığı sayesinde video tarafında da, profesyonel video kameraların tadında çekimler yapma imkanı tanıyor.

YouTube’da yayınlanan yepyeni bir video, dört telefonu optik görüntü sabitleme sistemleri bakımından karşılaştırıyor. Samsung Galaxy Note 8, Apple iPhone X, Google Pixel 2 ve Huawei Mate 10 Pro teste tabi tutuluyor. Bu dört telefonda da optik görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. Bu sistem telefonun hareketine bağlı olarak kamera lensinin hareketini kompanze ediyor, böylelikle titremeler azaltılıyor. Videoya bakılırsa, Galaxy Note 8 bu yarışmanın galibi görünüyor.

Videonun yapımcısı Evan Rodgers, Twitter üzerinden de YouTube’da yayınladığı videonun devamı niteliğinde ikinci bir video yayınladı. Bu videoda daha da ileri giden bir karşılaştırma yapılıyor.

İlk video klipte Rodgers, bir metro istasyonu girişine doğru yürürken dört kamerayla birlikte kayıt yapıyor. İkinci klipte ise metro treninde hareket hâlindeyken çekim yapılıyor. Bu da, daha fazla titreşim kaynağının olduğu anlamına geliyor.

Note 8 burada öne çıkıyor ve tüm titreşimleri engelliyor. Böylelikle de yarışmanın galibi olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.

Akıllı telefonlarıyla çok video çekmeyi alışkanlık hâline getirenler ve yeni bir telefon satın almanın arefesinde olanlar için bu videolar yol gösterici olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER