Eğlence

iPhone kullanıcıları oyunlara Android kullanıcılarından beş kat daha fazla para harcıyor

Akıllı telefon pazarının gelişimi ile beraber gelişen paralel pazarlar içinde en önemlisi kuşkusuz mobil oyun pazarı. Yapılan araştırmalar mobil oyun pazarının son dönemde dikkat çekici artışlar yaşadığını ortaya koyarken, hangi işletim sisteminin mobil oyunlar konusunda liderliği elinde bulundurduğu ise pek tartışma gerektireceğe benzemiyor. Ortalama bir iPhone ya da iPad kullanıcısı mobil oyunlara ortalama bir Android kullanıcısından beş kat daha fazla para harcıyor. Newzoo tarafından yapılan araştırmada iOS ve Android indirmelerinin analizinin yanısıra 17.000 kişinin katıldığı bir anket de yapıldı.

Araştırmaya göre; akıllı telefon kullanıcılarının %28’i iPhone aracılığı ile oyun oynarken, tablet kullanıcılarının %60’ı ise iPad üstünden oyun oynuyor. Newzoo’nun rakamlarına göre mobil oyunlardan elde edilen gelirlerin %84’ü iOS üstünden sağlanıyor. Bir çok kişinin tahmin edeceği üzere, bu gelirlerin küçük bir kısmı oyunların kendisinden geliyor. Asıl büyük kalemi oyun içi satın almalar oluşturuyor. Oyun içi satın almaların toplam gelirlerdeki payı %91’e ulaşmış durumda.

Newzoo, iOS’in mobil oyun konusundaki başarısında Apple’ın ödeme sisteminin payına da dikkat çekti. Newzoo’ya göre, şirket Apple hesabı ile kredi kartlarını bağlama zorunluluğu sayesinde mükemmel bir satın alma deneyimi sağlıyor.

İlgili – Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER