İpucuManşetler

iOS 14 ile iPhone’lara gelen kullanışlı özellik; Back Tap nasıl kullanılır?

iOS 14 ile birlikte iPhone kullanıcıları için birçok yenilik ve yararlı özellik geldi. Detaylı iOS 14 incelemesi ile bunların büyük bir kısmına değindik. Ancak incelememizde yer vermediğimiz ve özellikle YouTube’da yorumlarda dile getirilen bir özellik vardı. O da Back Tap, yani Arkaya Dokun özelliği. Bu videoda ve yazıda Back Tap nedir, nasıl açılır ve kullanılır gibi soruların cevabını veriyoruz.

Back Tap ya da diğer bir deyişle Arkaya Dokun özelliği sayesinde iPhone’unuzun arkasına iki veya üç kez art arda dokunarak sık kullandığınız işlevleri yerine getirebilir veya oluşturduğunuz Kestirmeleri etkinleştirebilirsiniz. Özellikle büyük ekranlı iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Pro Max gibi telefonlarda Arkaya Dokun oldukça kullanışlı olacaktır. Üstelik akıllı telefonunuzu elinizde oynatmadan, işaret parmağınızın arka yüzde temas ettiği noktaya iki veya üç kez dokunmanız ayarladığınız hareketlerin yerine getirilmesini sağlıyor.

iPhone’da Back Tap nasıl açılır ve ayarlanır?

  1. Ayarlar‘ı açın.
  2. Erişilebilirlik bölümüne girin.
  3. Dokunma seçeneğini takip edin.
  4. Dokunma sayfasının en altında bulunan Arkaya Dokun seçeneğine girin.
  5. Arkaya Dokun sayfası içinde Çift Dokunma ve Üç Kez Dokunma bölümlerini göreceksiniz.
  6. Her bir bölüme giriş yaptığınızda Sistem, Erişilebilirlik, Kaydırma Hareketleri, Kestirmeler gibi başlıklar altında çeşitli seçenekler göreceksiniz. İstediğinizi seçin ve ayarlamaları bitin.

iPhone ile Back Tap nasıl kullanılır?

Videoda iPhone’un arkasındaki Apple logosuna tıklatmanız gerektiği şeklinde bir izlenim oluşabilir. Ancak telefonu normal şekilde tuttuğunuzda işaret parmağınızın rahatlıkla temas ettiği noktada da Back Tap hareketleri düzgün şekilde çalışacaktır.

İLGİLİ HABERLER