Teknoloji

Yeni iPhone 8 görselleri ekran altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısını işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8Apple bazı yıllarda müstakbel akıllı telefonlarını perdelerin arkasında tutma konusunda iyi bir iş sergiliyor. Ancak 2017’nin söz konusu yıllardan biri olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. iPhone 8 adını taşıması ve bugüne kadarki en gelişmiş iPhone olması beklenen yeni modele dair sızıntılara her gün yenileri ekleniyor. Bu sızıntılara son olarak, CAD görselleri ve telefonu kılıf içinde gösteren bir fotoğraf dahil oldu. Yeni sızıntılar, telefonda parmak izi tarayıcısının ekranın altına yerleştirileceği iddiasını destekliyor.

Daha önceki bazı sızıntılarda Apple’ın yeni iPhone’da parmak izi tarayıcısını telefonun arkasına taşıyabileceği iddia edilmişti. Sızıntılar doğrultusunda hazırlanan maketlerde görünür bir tarayıcıya rastlanmasa da, bu ihtimal masada kalmaya devam etmişti.

Ancak yeni görseller parmak izi tarayıcısının arkaya taşınması ihtimalini biraz daha azaltıyor. Daha önce iPhone 8 ile ilgili pek çok sızıntıyı yayınlayan Benjamin Geskin tarafından paylaşılan CAD görselinde telefonun ön yüzeyini tamamen ekranını kapladığı görülüyor. Sadece ekranın üst kısmında ön kamera için küçük bir bölümün ayrılmış olması dikkat çekiyor. Telefonun arka panelinde ise çift kamera kurulumunun dikey biçimde yerleştirildiği görülüyor.

CAD görselinde telefonun arka panelinde bir yuvarlak olması da dikkat çekiyor. Bunun parmak izi tarayıcısı olması da ihtimaller arasında yer alsa da, Geskin yuvarlağın Apple logosunu temsil ettiğini belirtti.

iPhone 8 kılıf sızıntısı da sızan çizimle örtüşüyor

Slashleaks tarafından paylaşılan ve iPhone 8 kılıfına ait olduğu söylenen fotoğrafta da parmak izi tarayıcısı için bir bölüm ayrılmamış olması göze çarpıyor. Yine de, sızan çizim ve görsellerin doğruluğunu garanti etmenin mümkün olmadığını ifade etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER