Manşetler

2017’de çıkacak iPhone 7S OLED ekranla gelebilir

iphone 7s

Çince yayın yapan medya organı Nikkei’nin haberine göre Apple geçtiğimiz yılın aralık ayında Samsung ve LG ile temas kurarak 2017’de çıkarmayı planladığı OLED ekranlı iPhone için yüksek miktarda OLED panel üretip üretemeyeceklerini sordu. Haberler Samsung ve LG ile yapılacak ekran tedarik anlaşmalarının değerinin 12 milyar dolara kadar çıkabileceğini gösteriyor.

2017 model iPhone için ortaya konulmuş olan bu yeni hedef oldukça gerçekçi ve hayata geçirilmesi mümkün görünüyor. Apple her yıl iPhone’larını yeniliyor. 2017’de sıra “S” serisi telefona geliyor. iPhone 7S olarak adlandırılması muhtemel telefonda tasarımın bir önceki nesil ile aynı kalması bekleniyor. Ancak içerideki donanım bileşenlerinde büyük değişiklikler görebiliriz ve OLED panelin de bu değişiklikler arasında yer alması oldukça mantıklı görünüyor.

OLED ekranlar canlı renkleri, daha koyu siyahları ve enerji tüketimi bakımından daha verimli davranmalarıyla LCD panellerden daha yüksek performans gösteriyor. Samsung uzun zamandır Galaxy akıllı telefonlarının farklı modellerinde kendi ürettiği AMOLED panelleri kullanıyor.

Apple’ın da uzun zamandır iPhone’da OLED ekranlara yer vereceği söyleniyor ve son zamanlarda buna yönelik haberler ve söylentiler daha da artmaya başladı. iPhone’a olan talebin yatay seyre girmesinin ardından bu gibi yenilikçi teknolojilere ilgiyi artırması bakımından fazlasıyla ihtiyaç var gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER