Manşetler

Galeri: iPhone 7 Plus ile çekilen “Caz Portreleri”

iphone 7 plusKameralarına göre değerlendirdiğimizde, iPhone 7 Plus’ın akıllı telefon sıralamasında ilk üç içinde rahatlıkla yer alabileceğini söylemek yanlış olmaz. Doğrusunu söylemek gerekirse, özel günler için bir DSLR makine kullanmak yerine, çoğunlukla iPhone 7 Plus’ı kullanmaya başladık. Ve bu seçimimizden de şimdiye kadar hiç pişmanlık duymadık. Fotoğraf sanatçısı Muhsin Akgün de, 24. İstanbul Caz Festivaline katılan sanatçıların portrelerini çekmek için bizim gibi düşünmüşe benziyor.

Apple’ın belirttiğine göre, 4-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen 24. İstanbul Caz Festivaline katılan birbirinden renkli sanatçıların portrelerini fotoğraf sanatçısı Muhsin Akgün  “Caz Portreleri” başlığı ile iPhone 7 Plus ile çekti.

Muhsin Akgün ve İstanbul Caz Festivali‘nin resmi instagram hesaplarından paylaştıkları bu renkli portrelerle ilgili olarak Akgün, tüm çekimlerin öncesi ve sonrası için söyleyebileceği ortak durumun, çektiği tüm sanatçıların sonuçları görmesiyle birlikte yüzlerinde beliren memnuniyet ifadesi olduğunu dile getiriyor. Özellikle derinlik efektinin oluşturduğu atmosferin onları çok etkilediğini sözlerine ekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 7 Plus İncelemesi

iPhone’da portre modunu kullanarak aile fotoğrafları çekebilirsiniz

iPhone 7 Plus’ın çift arka kamerasının avantajından yararlanarak hayata geçen portre modunu kullanmak için aşağıdaki adımları ve ipuçlarını izleyin:

1. Yeni Portre modunu kullanmak için Kamera?yı başlatın ve “Portre” yi seçin. 
2. Portre modu, kamerayla nesne arasındaki ideal uzaklığın belirlenmesi ve aydınlatmanın doğru olup olmadığı dahil olmak üzere derinlik efektinin canlı önizlemesiyle birlikte gerçek zamanlı yönlendirmeler sağlar.
3. Nesneniz arka plandan ne kadar uzaktaysa, alan derinliği o kadar vurgulu olur. Kalabalık arka planların önünde çekim yapmak da hoş bir efekt yaratır.
4. Birden fazla kişinin fotoğrafını çekiyorsanız, nesnenin net kalmasını sağlamak için aynı düzlemde durmaya ve nesneleri 3 kişiden az tutmaya dikkat edin. 
5. Eğer çocuk fotoğrafı çekiyorsanız, onların hareketsiz durmalarını sağlamaya çalışın.
6. Fotoğrafçının da fotoğrafa dahil olabilmesi için 3 veya 10 saniyelik zamanlayıcılar ayarlayın.

İLGİLİ HABERLER