Manşetler

iPhone 7 çıkış tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı

iphone 7 cikis tarihiEylül ayında teknoloji dünyasını yoğun bir gündem bekleniyor. Bu yoğun gündemin ilk halkasını Berlin’de gerçekleştirilecek IFA 2016 oluşturuyor. IFA 2016’nın tamamlanmasının ardından ise gözler IFA 2016’ya çevrilecek. Cupertino merkezli şirketin 7 Eylülde veya bir sonraki hafta yeni iPhone’larını tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak gelen son haberler, Cupertino merkezli şirketin tanıtımın ardından ürünlerini piyasaya çıkarmakta biraz geç kalabileceğini gösteriyor.

iPhone 7 çıkış tarihi ile ilgili bilgiler AT&T üzerinden sızmış olabilir

iPhone 7’nin çıkış tarihine ilişkin son iddialara kaynak olarak Amerikan mobil operatörü AT&T’nin perakende planlama takvimi gösteriliyor. Söz konusu sızıntıya göre, iPhone 7’nin raflara gelişi için eylül ayının sonlarına kadar beklemek gerekiyor.

Bu tarihlerin şu an için iddiadan ibaret olduğunu unutmamakta fayda var. Apple’ın etkinlik tarihi olarak 7 Eylül biraz daha ön plana çıkarken, bu etkinlikten iki gün sonra, yani 9 Eylülde, yeni ürünlerin ön siparişe açılması bekleniyor. Normalde ön sipariş sürecinin başlamasında 1 hafta sonra Apple’ın yeni ürünleri raflara çıksa da, bu yıl takvimin biraz daha farklı işleyebileceği belirtiliyor.

AT&T’nin perakende satış takvimi, iPhone 7’nin 23 Eylül itibarıyla fiziksel olarak satılacağını gösteriyor. Bu da Apple’ın ön sipariş sürecini iki haftaya çıkaracağı anlamına geliyor. Geleneksel olarak bir haftalık ön sipariş süreçleri uygulayan Apple’ın bu tercihi, biraz sıra dışı gözüküyor.

iPhone 7 çıkış tarihi konusunda ortada kesin bir bilgi olmadığını ve söz konusu iddianın bir spekülasyondan ibaret olabileceğini unutmamak gerekiyor. Apple’ın tanıtım etkinliğini düzenleyeceği tarih konusunda da kesin bir açıklama yapmadığını hatırlamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER