Manşetler

iPhone 7 basınç hassasiyetine sahip Home tuşu barındırabilir

iphone 7Apple’ın yeni iPhone modellerini önümüzdeki ay tanıtması bekleniyor. Yeni modellerin tasarım itibarıyla mevcut iPhone 6 ve 6s serilerine benzer bir yapıda olması öngörülüyor. Ancak cihazlarda bulunacak bileşenlerle ilgili olarak ortaya farklı iddialar atılıyor. Çift arka kamera, yeniden tasarlanan anten şeritleri ve kulaklık jakının çıkarılması gibi iddialara son olarak basınç hassasiyetli Home tuşu eklendi.

Bloomberg’in haberinde yer alan iddia, bundan birkaç ay öncesinde de gündeme gelmişti. O dönemde internette dolaşan görsellerde kapasitif gibi gözüken bir Home tuşunun varlığı dikkat çekmişti. Bloomberg’de Mark Gurman imzasıyla çıkan haberde de yeni iPhone’da kullanıcılara titreşim yoluyla geri bildirim sağlayacak bir tuştan bahsediliyor. Haberde söz konusu tuşun MacBook’ların trackpad’ine benzer bir yapıda işleyeceği de belirtiliyor.

iPhone 7’de kulaklık jakı olmayacak

Haberde iPhone 7 ile ilgili öngörüler sadece basınç hassasiyetine sahip Home tuşuyla sınırlı kalmıyor. Apple’ın yeni iPhone modellerinde kulaklık jakına yer vermeyeceği ve bunun yerine Bluetooth ve Lightning kulaklıkları ön plana çıkaracağı iddiası da bir kez daha gündeme taşınıyor. Apple’ın kulaklık jakından boşalan alana bir hoparlör ızgarası daha yerleştireceği ve böylelikle daha yüksek ses kalitesi sunacağı öngörülüyor

iPhone 7’nin büyük versiyonunda çift arka kamera bulunacağı iddiası da uzun süredir konuşuluyor. Bloomberg’in haberinde çift arka kameralı sistemin nasıl işleyeceğine dair bilgiler de yer alıyor. Habere göre, her iki sensör de farklı renkleri eş zamanlı olarak yakalayacak ve sonrasında iki sensörün yakaladıkları tek kamerada birleştirilecek. Böylelikle ortaya daha keskin fotoğraflar ve düşük ışıklı ortamlarda daha iyi görüntüler çıkacak. Çift arka kameralı sistemin yakınlaştırmayı da iyileştirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER