Manşetler

iPhone 6S’te Force Touch üç farklı tıklatma türünü destekleyecek

iphone-6-plus-inceleme-00010

Apple’ın iPhone 6S’in ekranında Force Touch teknolojisini sunmayı planladığı artık neredeyse kesinleşti gibi. Ancak Force Touch iPhone 6S’te tahmin edilenden biraz daha fazla şekilde kullanılacak gibi görünüyor. iPhone 6S’te bu özellik “3D Touch Display” adını taşıyacak. Apple’ın bu adı vermesi için bir sebebi var.

9to5Mac sitesinden Mark Gurman’ın haberine göre, iPhone 6S sadece tıklatmaları ve basmaları değil, aynı zamanda derin şekilde basmaları da algılayacak. Üç farklı giriş yöntemi olacağı için “3D” simgesinin kullanılması uygun bulunmuş.

Hiçbir akıllı telefon iki farklı tıklatma türünü desteklemezken, Apple’ın üç farklı giriş yöntemini birlikte uygulamaya koyacağı Force Touch’ın telefonlarda nasıl ve ne zaman kullanılacağını kullanıcılara öğretmek için biraz uğraşması gerekecek. OS X’te izleme dörtgeniyle birlikte kullanılan Force Touch’ın bile nasıl kullanılacağı bilinemezken, bu teknolojinin küçük ekranda da verimli şekilde kullanılabilir olmasını sağlamak kolay olmayacaktır.

Tabii ki, yukarıdaki varsayım dedikoduların doğru olması durumunda geçerli. Ancak Gurman ve kaynakları doğru çıkan dedikodularıyla biliniyor. Bu arada Gurman iPad Pro’nun ekranının da 3D Touch teknolojisine sahip olacağını iddia ediyor.

Bütün dedikoduların doğru olup olmadığını 9 Eylül Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 8’den itibaren göreceğiz. Detaylar her zaman olduğu gibi yine en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER