Teknoloji

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ekim ayında 36 yeni pazarda daha satışa sunuluyor

ios 13

iphone-6-plus-inceleme-00004

Eskiden olsa biz de aşağıda sayacağımız ülkeler arasında yer alacaktık. Ancak geçtiğimiz yılın sonunda Apple Online Store’un faaliyete geçmesi ve bu yılın ilk yarısında fiziksel Apple mağazasının açılmasıyla birlikte Türkiye’nin Apple’ın gözündeki önemi daha da arttı, ülkeler arasında sıçrama yaptık. Bu sayede iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, ABD’de satışa çıktıktan sadece bir hafta sonra, ikinci ülke dalgasıyla birlikte Türkiye’de de resmen satışa sunulmuş oldu.

Apple’dan gelen açıklamaya göre, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bu ay içinde 36 yeni ülkede daha satışa çıkıyor. Aralarında Avrupa, Asya, Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika’dan ülkelerin bulunduğu bu yeni dalgayla birlikte yeni iPhone’ların piyasaya çıktığı ülke sayısı 69’a ulaşacak. Apple, 4.7 inç iPhone 6 ve 5.5 inç iPhone 6 Plus’ı yıl sonuna kadar 115 ülkede piyasaya sürmeyi hedefliyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ekim ayı içinde aşağıdaki ülkelerde satışa sunulacak:

  • 17 Ekim Cuma: Çin, Hindistan, Monako
  • 23 Ekim Perşembe: İsrail
  • 24 Ekim Cuma: Çek Cumhuriyeti, Fransız Batı Hint Adaları, Grönland,Güney Afrika, Malta, Polonya, Reunion Adası
  • 30 Ekim Perşembe: Bahreyn ve Kuveyt
  • 31 Ekim Cuma: Arnavutluk, Bosna, Hırvatistan, Estonya, Guam, Güney Kore, İzlanda, Kosova, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makao, Makedonya, Meksika, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Tayland ve Yunanistan

Apple şimdiye kadar iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı ABD, ABD Virjin Adaları, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika,Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Lihtenştayn, Lüksemburg, Man Adası, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Tayvan, Türkiye ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde satışa sundu.

İLGİLİ HABERLER