Teknoloji

iPhone 6’da barometre sensörü bulunabilir

iphone-6-taslak-160614

iPhone 6’ya dair sızıntı ve dedikoduların sayısı her geçen gün artarken, bu topluluğa daha öncekilerden farklı bir dedikodu daha dahil oldu. 9to5Mac’in haberine göre, Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 8’in kodlarında iPhone 6’nın sunabileceği özelliklere dair bazı ipuçları bulunuyor ve bu ipuçları işin donanım kısmını da kapsıyor.

iOS 8 kodlarından bir tanesinin rakım takibine yönelik olduğunu belirten 9to5Mac, bu kodun iPhone’a özellikle doğa sporlarıyla uğraşanların seveceği cinsten bir özellik ekleyebileceğine dikkat çekiyor. Uygulamalarla birleştiği zaman bu sensörün rakım ve daha fazlası hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Kodu daha detaylı inceleyenler yeni bir donanıma ihtiyaç duyulduğunu ve iPhone 5s’in bu kodu desteklemediğini ifade ederken, kodun iOS 8’de bulunması yakın gelecekte piyasaya sürülecek yeni Apple cihazlarının bu kodu destekleyeceği şeklinde yorumlanıyor.

Barometre sensörünün boy göstereceği ilk cihaz olarak akıllara iPhone 6 gelirken, merakla beklenen iWatch ve yeni iPad’lerde de bu sensörün bulunması ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER