Teknoloji

iPhone 5S’e ait olduğu iddia edilen parça çift LED flaşı işaret ediyor

Apple’ın kapalı ortamlarda görüntü kalitesini daha iyi hâle getirmek amacıyla iPhone 5S’te çift LED flaşa yer vereceği söyleniyor. Fransız yayın organı NWE, iPhone 5S’in sızan parçasından yola çıkarak bu yönde bir saptamada bulundu.

iphone-5s-flas-delik-130813

Yukarıdaki fotoğrafta iPhone 5S’in arkasında, kameranın bulunduğu bölümü kapatacak olan kapak gösteriliyor. iPhone 5’te de bir benzeri bulunan bu parça üzerinde bir adet kamera için, bir adet mikrofon için ve bir adet de flaş için olmak üzere üç adet delik bulunuyor. Flaş için açılmış olan deliğin iPhone 5’tekine göre biraz daha büyük olduğu dikkat çekiyor. Bu da Apple’ın iPhone 5S’e çift LED flaş yerleştireceği ihtimâllerini kuvvetlendiriyor.

Geçtiğimiz mart ayında Ming-Chi Kuo adlı bir analist, yatırımcılara geçtiği notta yeni nesil iPhone’da “SmartFlash” olarak adlandırılan geliştirilmiş bir LED flaş bulunabileceğini söylemişti. Bu LED flaşın hem beyaz hem de sarı ışığa sahip olacağı, böylelikle içeride yapılan çekimlerde daha doğal sonuçlar elde edileceği düşünülüyor. Sızan bu son fotoğraf da Apple’ın geliştirilmiş flaş için alan açtığını gösteriyor.

Apple’ın yeni iPhone’u, nam-ı diğer iPhone 5S’i 10 Eylülde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac, NWE

İLGİLİ HABERLER