İncelemelerManşetler

iPhone 5s Kılıf İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz cuma günü yurt dışında piyasaya sürdüğü iPhone 5s ile aynı anda bu telefona özel kılıfları da satışa sundu. Şirket son olarak iPhone 4 için özel bir kılıf çıkarmıştı. Aslında “bumper” olarak adlandırılan bu aksesuar bir kılıftan daha çok telefonun etrafını çevreleyen metal şeridi koruyan tampon niteliğindeydi. Bu özel kılıf iPhone 4s’e uyumlu hâle getirilmedi; iPhone 5 içinse ne bu “bumper” gibi ne de başka tasarıma sahip bir kılıf aksesuarı görmedik.

iphone-5s-kilif-inceleme-00018

Bu yılın akıllı telefonları iPhone 5s ve iPhone 5c ile birlikte Apple kılıf noktasında yeniden kolları sıvadı. iPhone 5c için silikondan yapılmış ve iPhone 5c’nin renkleriyle uyumlu renklere ve arkası deliklerle dolu tasarıma sahip kılıfları çıkaran Apple, iPhone 5s için de bu telefonun ağır havasıyla uyum gösterecek renk tonlarına ve deri malzemeye sahip kılıfları piyasaya sürdü. iPhone 5s için çıkarılan kılıfların iPhone 5 ile de kullanılabilir olması geçen yıl cihazları için resmi bir Apple kılıfı görmeyen iPhone 5 kullanıcıları için de yeni bir kılıf alternatifinin doğması anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iPhone 5S ve iPhone 5C için yeni kılıflar ve aksesuarlar sunuyor

iPhone 5s kılıfı ABD’de 39 dolara, Büyük Britanya’da ise 35 pound gibi yüksek sayılabilecek bir fiyata satılıyor. Tahmin ediyoruz ki, bu kılıflar Türkiye’ye geldiğinde 200 TL’nin çok da aşağısında olmayan fiyat etiketleriyle sunulacaktır. Kahverengi, siyah, yeşil, mavi, bej ve kırmızı renklerle sunulan bu kılıflardan hangisinin beyaz renkli iPhone 5’e uyacağını çok düşündük ve tercihimizi siyahtan yana kullandık.

Video: iPhone 5s Kılıf İncelemesi

Dışı yumuşak bir deriyle kaplı olan ve telefonu daha ağır havalı ve çekici gösteren bu özel kılıfın içi de iPad’in Smart Cover kapağının iç tarafı gibi mikro fiber malzemeyle kaplı. Kapak iPhone 5s veya iPhone 5’in boyutlarına göre yapıldığı için bu telefonlara tam tamına oturuyor. Telefonu kılıf içine yerleştirdiğinizde herhangi bir oynama olmuyor. Tabii ki, iPhone 5s veya 5’i kılıftan çıkarırken kılıfı çok fazla esnetmemeniz yerinde olacaktır, bunun için çıkarma işlemi sırasında nazik davranmanızda fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s Ön İnceleme

Siyah renk kiri fazla göstermez gibi duruyor, kahverengi renk de koyu olmasından dolayı izi göstermeme konusunda biraz daha başarılı olabilir. Ancak mavi, yeşil ve özellikle de bej renkli kılıf kir gösterme konusunda çok da marifetli olmayabilir. Tabii ki, bu kılıflar elimizde olmadığı ve uzun süre kullanma imkanımız bulunmadığı için net bir yargıya varmak zor. Ancak beklentilerimiz bu şekilde.

iphone-5s-kilif-inceleme-00001

Kılıfın arkasında kamera ve flaş için özel bir delik bulunuyor. Ayrıca bir Apple logosu işlemesi de dikkat çekiyor. Alt bölümde kulaklık jakı ve Lightning portları için açılmış delikler var. Kulaklık ve mikrofon ızgaralarının delikleri de birebir oturacak şekilde kılıf üstüne açılmış. Kenarda da ses kapatma anahtarı için açılmış bir delik bulunuyor. Kenardaki ses tuşları ve üstteki açma kapatma tuşunun yerini belirten ve bu tuşlara kılıf üstünden de erişmeyi sağlayan kabartmalar da dikkat çekiyor. Bu kabartmalar sert olduğu için tuşların işlemesi için normale göre biraz daha baskı uygulamak gerekiyor.

iphone-5s-kilif-inceleme-00010

iOS 7 ile birlikte hem kilit ekranı hem de ana ekranın duvar kağıtları için farklı renklere sahip hareketli arka planlar sunuluyor. Apple bu hareketli duvar kağıtlarını özellikle iPhone 5c’nin farklı renkli versiyonlarını pazarlarken fazlasıyla kullanıyor. Farklı renkler iPhone 5s’in farklı renkteki kılıflarıyla da uyum gösteriyor, böylelikle iPhone 5s’in veya iPhone 5’in ekranını da kılıfla uyumlu bir görünüme sokmak mümkün oluyor. Örneğin siyah renkli kılıf, beyaz renkli ön panel ve gri tonlarındaki iOS 7 hareketli duvar kağıdı bir hayli uyumlu görünüyor.

iphone-5s-kilif-inceleme-00016

iPhone 5s’in yaklaşık 40 dolarlık fiyata sahip kılıflarını pahalı bulabilirsiniz. Deriden yapılmış kılıflar kaliteli duruyor ve cihazın kullanım zevkini artırıyor. Bununla birlikte cihazı kalınlaştırdığını, iPhone 5s’i veya iPhone 5’i çekici gösteren metalik tasarımı tamamen örttüğünü söylemek gerek. Bu nedenle kılıf seçimi yapmadan önce ihtiyaç olup olmadığına iyi bir şekilde karar vermeli ve ondan sonra kılıf seçimi yapmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER