Teknoloji

iPhone 5 ve iPhone 5S’in sızan parçaları tasarımın aynı kalacağını gösteriyor

Apple büyük ihtimalle önümüzdeki ay yeni iPhone’u tanıtacak. Beklenen yeni iPhone’un tasarım bakımından mevcut iPhone 5’ten farklı olmaması bekleniyor. iPhone 5S adıyla çıkış yapması beklenen bu cihaza ait yeni sızıntılar tasarım açısından beklentileri destekliyor.

iphone-5s-vs-iphone-5-070813-5iPhone 5 ve müstakbel iPhone 5S’in ekran ve çeşitli parçalarını yan yana gösteren fotoğraflara göre her iki nesil arasında çok fazla değişiklik olmayacak. Dikkat çeken en büyük değişiklik olarak ekranın üstünden sarkan şerit kablo gösterilebilir. Bu kablonun iPhone 5S’te daha farklı bir yapıya sahip olduğu görülüyor.

Fanatic Fone tarafından sızdırılan karşılaştırmalı fotoğraflar, iPhone 5S’te kullanılan daha uzun şerit kablonun yanı sıra, yine iPhone 5S’te ana ekran tuşu etrafındaki vidaların bazılarının kaydırıldığını gösteriyor.

Fotoğraflardan dikkate değer bir tasarım değişikliğini anlamak zor. Ayrıca yeni iPhone’un içinde yer alan donanım bileşenlerinin niteliğini de fotoğraflar aracılığıyla kestirmek mümkün değil. Ayrıca iPhone 5S’te bir parmak izi okuyucusunun bulunduğuna dair ipucu elde etmek de güç görünüyor.

Eğer bu fotoğraflar gerçekten doğruyu söylüyorsa, iPhone 5S gerçekten tasarım bakımından iPhone 5’ten farklılık taşımayacak. Yani iPhone 4 ve iPhone 4S arasındaki ilişkiye benzer bir durumla karşılaşmamız mümkün olacak. Tasarımı aynı kalacak olsa da, iPhone 5S’in daha hızlı bir işlemci ve daha iyi bir kamerayla gelmesi bekleniyor. Daha fazla fotoğraf için aşağıdaki galeride yer alan fotoğraflara göz atabilirsiniz.

İlgili >> Apple Insider, Fanatic Fone

İLGİLİ HABERLER