Teknoloji

iPhone 17’de daha karmaşık tasarım ve küçük Dynamic Island gelebilir

iphone 17

Apple, gelecek yılın iPhone 17 serisi için büyük tasarım değişiklikleri planlıyor. Bu değişiklikler arasında daha küçük bir Dynamic Island ve “daha karmaşık” bir alüminyum tasarım bulunuyor. Ayrıca şirket, 17 Slim’i ürün yelpazesine eklemeyi düşünüyor.

Bu iddialar, Haitong International Securities analisti Jeff Pu’dan geliyor. Pu, Apple’ın 2025’te ürün yelpazesini yeniden düzenleyerek 17 Plus’ı “Slim” modelle değiştireceğine inanıyor. Slim model, adından da anlaşılacağı gibi, seride “ince tasarımı” ile öne çıkacak.

Pro olmayan varyantlar, 6.1 inç ekrana sahip iPhone 17 ve 6.6 inç ekrana sahip 17 Slim’den oluşacak. Bu, 17 Plus’ın, iPhone 15 Plus’tan daha küçük bir ekrana sahip olabileceğine dair son söylentiyi doğrular nitelikte. Pro serisi ise 6.3 inçlik iPhone 17 Pro ve 6.9 inçlik 17 Pro Max modellerini içerecek.

Apple’ın 2025 planları: iPhone 17 ve diğer ürünler

Pu, Apple’ın 2025’te iPhone 17, 17 Slim ve 17 Pro modellerinde “daha karmaşık” bir alüminyum tasarımı tanıtacağını belirtti. 17 Pro Max, titanyum kullanmaya devam edecek ve dar bir Dynamic Island’a sahip olacak. Bu iki özellik, yalnızca Max modeline özel kalacak.

Şirket, yakınlık sensörü için “metalens” teknolojisini kullanarak Face ID sensörünün boyutunu küçültecek. Bu da Dynamic Island’ın boyutunu küçültmeye yardımcı olacak.

Analist, 17 ve Slim kardeşinin A18 veya A19 yongası ile birlikte 8GB RAM’e sahip olacağını belirtiyor. Pro varyantlarında ise A19 Pro çipi ve 12GB RAM bulunacak.

Tüm modellerin 24MP ön kamera ile geleceği öngörülüyor. Bu, selfielerde daha iyi detay ve netlik sağlayacaktır. Tanınmış Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu yılın başlarında 17’nin ön kamerasının yükseltileceği konusunda benzer bir iddiada bulunmuştu.

Önceki söylentiler, tüm iPhone 17 varyantlarının ProMotion ekranlara ve her zaman açık ekran desteğine sahip olabileceğini öne sürüyor. Bu raporlar doğru çıkarsa, Apple 2025 yılında iPhone serisi için büyük değişiklikler planlıyor olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER