Teknoloji

Apple iPhone 16’da iPhone 12’nin kamera tasarımına dönüş yapacak

iphone 16

Apple henüz iPhone 15’i tanıtmış değil. Ancak 2024 model iPhone’lar hakkındaki söylentiler şimdiden etrafta dolaşıyor. 9to5Mac sitesi tarafından yayınlanan bir haber, Apple’ın bu modelde arka kamera tasarımında iPhone 12‘deki tercihine döneceğinin sinyalini veriyor.

iPhone 12 ve iPhone 12 mini’de çift arka kamerayı dikey olarak yerleştiren Apple, iPhone 13 serisiyle birlikte arka kameraları çapraz şekilde yerleştirmişti. Bu tercihi iPhone 14 modellerinde de sürdüren şirketin iPhone 15 modellerinde de bu tasarımı değiştirmesi beklenmiyor. iPhone 13’te çapraz kamera dizilimine telefonların iç bileşenleri nedeniyle geçildiği söyleniyor.

2024 model iPhone’a ait bu söylentinin asıl kaynağı olan “@URedditor” rumuzlu Twitter kullanıcısının sicil kaydının bir hayli parlak olduğunu belirtmek gerekiyor. URedditor’ın geçmişte Apple ürünleri ve servisleriyle ilgili paylaşımlarının genellikle doğru çıktığını hatırlatmakta fayda var.

iPhone 16 Pro modellerinde ekran büyüyebilir

Yine de, yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu iPhone 2024’te çıkacak. Dolayısıyla Apple’ın nihai tasarımda değişiklikler yapma ihtimali olduğunu unutmamak gerekiyor. Örneğin, şirketin iPhone 16 Pro Max modelinde ekran büyüklüğünü 6.7 inçten 6.9 inçe çıkaracağı söyleniyor. Buna paralel olarak bu telefonun Pro versiyonunda da ekran büyüklüğünün 6.1 inçten 6.3 inçe çıkması bekleniyor. Söz konusu öngörülerin doğru olup olmadığını görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER