Teknoloji

iPhone 14 üç kat daha pahalı bir ön kamerayla gelecek

apple iphone 14 pro

Apple’ın iPhone 14 serisini sonbaharda tanıtacak. Bu serideki en önemli değişikliklerden birisinin ön kamera olması bekleniyor. En azından Güney Kore kaynaklı bir haberde bu iddia ediliyor. Habere göre, Apple yeni iPhone’larında üst sınıf ön kameralara yer vermeyi planlıyor. Şirketin bu kameraların tedariği için Sharp’ın yanı sıra LG Innotek ile birlikte çalışacağı söyleniyor.

Eğer bu iddia gerçekleşirse, Apple iPhone’un ön kamerası için ilk kez Güney Koreli bir şirketle çalışmış olacak. Cupertino merkezli şirket şimdiye kadar akıllı telefonlarında ön kameralara fazla vurgu yapmamıştı. Yeni iPhone’lar ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

LG Innotek’in kamera teknolojisinin ilk olarak iPhone 15’te kullanılabileceği söyleniyordu. Ancak Apple’ın ani bir kararla bunu öne aldığı belirtiliyor. Şirketin testler sırasında Çin’de üretilen ön kameraların kalitesinden memnun kalmadığı için böyle bir tercihte bulunmuş olabileceği konuşuluyor. Çinli kamera üreticileriyle çalışmaktan vazgeçen Apple’ın rotayı LG Innotek’e çevirdiği belirtiliyor.

İddiaya göre, iPhone 14 serisinin üyeleri otomatik odaklama yapabilen ön kameralarla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu değişimin iPhone fiyatlarına yansıması da muhtemel görünüyor. Yeni ön kameraların maliyetinin iPhone 13 serisinin ön kameralarına kıyasla 3 kat daha fazla olacağı söyleniyor. Artışın etkisinin iPhone fiyatlarını yükseltmesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER