Manşetler

iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max bugün Türkiye’de satışa çıktı

iphone 14 türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 7 Eylül’de düzenlediği Gelecek Zaman etkinliğinin yıldızı olan iPhone 14 serisinin ilk modelleri Türkiye’de satışa sunuldu. iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, geçen cuma günü başlayan ön sipariş sürecinin ardından bugün itibarıyla daha önce sipariş verenlere ulaşıyor. Ayrıca iPhone 14 Türkiye satışları, Apple mağazaları başta olmak üzere, zincir teknoloji mağazalarında, mobil operatör mağazalarında ve yetkili satıcılarda başladı.

Apple Türkiye, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, bu sabah Apple Bağdat Caddesi mağazasına, iPhone 14 ailesiyle tanışmak isteyen müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Kimi kullanıcıların gece yarısı, kimi kullanıcıların ise sabahın erken saatlerinde yeni iPhone’lar için sıraya girdiğinin altını çizdi. Ayrıca, yeni iPhone satın alan bazı müşterilerin hikayelerini de kısaca paylaştı.

Tuzla’dan saat sabah 05.00’te gelen Cem Kayakök, Gamze Gizem Sarı ve Mahi Aziz, birbirileriyle iPhone’larıyla fotoğraf çekerken tanıştıklarını ve her sene yeni modeli kullanmayı sevdiklerini belirtiyorlar. 14 Pro Max Derin Mor rengi seçen Cem, yeni lansman rengini özellikle tercih ettiğini ve Dynamic Island ve yeni fotoğraf özelliklerini deneyimlemek için heyecan duyduğunu belirtiyor.

Yazılımcı Büşra Çeçe, bir gece önce saat 12.00’de sıraya girdiğini ve 13 Pro Max Derin Mor modelini bir an önce kullanmak istediğini belirtiyor. Telefonun teknik ve kamera özelliklerinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Büşra, yeni iPhone’unu hemen kullanmaya başlayacağını ve yapacağı ilk iş sunumunda iPhone 14 Pro Max’i ile çekeceği fotoğraflarla yapacağını söyledi.

Gebze’den sabahın erken saatlerinde iPhone 14 Pro Max için Apple Bağdat Caddesi’ne gelen Kemal Kılıç, iPhone 8 Plus’tan geçiş yapacağı için çok mutlu olduğunu ve yeni kamera ve video özellikleri sayesinde sosyal medyada daha aktif olmak istediğini söylüyor. Özellikle yeni Hareket Modu ile videoların sarsılmadan çekilecek olmasını çok beğendiğini ekliyor.

İstanbul’da yaşayan öğretmen Ayşenur Çağlayan, iPhone 8 Plus’tan iPhone 14 Pro Max’e geçtiği için heyecanlı olduğunu ve eşiyle beraber hobi olarak yaptığı fotoğrafçılık konusunda yeni iPhone’una çok güveniyor. Halihazırda DSLR kamera kullandıklarını ancak yaptıkları araştırmalar sonucunda iPhone 14 Pro Max’in kamerasının daha iyi sonuç verdiğini belirtiyor. Doğa fotoğrafları seyahatlerinde bundan sonra Tripod götürmeyecekleri için mutlu olduğunu belirten Ayşenur, iOS ekosistemini de çok etkin kullandığını belirtiyor.

Randevu bulamadığı için sabahın erken saatlerinde sıraya giren Ayşenur Kaya, iPhone 11’den iPhone 14 Pro Max’e geçiş yapıyor. Sosyal medyada içerik üreticisi olan Ayşenur, işi için kaliteli fotoğraf ve video çekmenin önemli olduğunu söylüyor. Yeni Hareket Modu ile keyifli içerikler üreteceğini düşünen Ayşenur iPhone 14 Pro Max’ini denemek için sabırsızlandığını belirtiyor.

İstanbul’da yaşayan Volkan Özcan, her sene yeni iPhone modelini aldığını, bu nedenle de bir gece önce saat 01.00’de sıraya girdiğini belirtiyor. Randevu alamamaktan çekindiğini ama ilk kullanıcılardan olmayı çok istediğini belirten Volkan, iPhone 14 Pro Max Derin Mor rengini tercih etti.

iPhone 14 özellikleri

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, yeni Ana kamera ve ön TrueDepth kamera, benzersiz perspektiflere olanak veren Ultra Geniş kamera ve geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine’dan oluşan güçlü kamera sistemiyle büyüleyici fotoğraflar ve videolar çekiyor. Yerleşik gizlilik ve güvenlikle tasarlanan her iki modelde de, zorlu iş yükleri için olağanüstü performans ve verimlilik sunan 5 çekirdekli GPU’ya sahip A15 Bionic çip bulunuyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, Trafik Kazası Algılama ve sektörde bir ilk olan, uydu üzerinden Acil SOS gibi kritik güvenlik özelliklerini de beraberinde getiriyor. Olağanüstü pil ömrüne, sektör lideri dayanıklılık özelliklerine ve süper hızlı 5G’ye sahip bu iPhone ürün serisi, önceki tüm modellere göre daha gelişmiş özellikler sunuyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus gece yarısı, mavi, yıldız ışığı, mor ve PRODUCT(RED) renk seçenekleriyle sunuluyor. iPhone 14 Plus 7 Ekim itibarıyla yurt dışında satışa çıkacak.

Müşteriler iPhone 14’ü 30.999 TL’den başlayan fiyatlarla satın alabilirler. iPhone 14 Plus’ı ise 34.999 TL’den başlayan karşılığında satın alma imkanına sahip olacaklar.

iPhone 14 Pro özellikleri

iPhone 14 Pro ve Pro Max, Apple tarafından iPhone’u deneyimlemenin yenilikçi bir yolunu sunduğu belirtilen yeni Dynamic Island tasarımına ve Hep Açık ekrana sahip. Gücünü bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip olan A16 Bionic’ten alan iPhone 14 Pro, pro kamera sistemini yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni sistemde iPhone’da ilk kez sunulan ve bir dört pikselli sensöre sahip 48 MP Ana kamera ve loş ışıkta çekilen fotoğrafları çarpıcı bir şekilde iyileştiren geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine bulunuyor. Bu çığır açıcı ilerlemeler iPhone’u gündelik görevlerde, yaratıcı projelerde ve şimdi uydu üzerinden Acil SOS ve Trafik Kazası Algılama gibi özelliklerle acil durumlarda bile vazgeçilmez hale getiriyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max dört yeni göz alıcı renk seçeceğiyle sunuluyor: koyu mor, gümüş rengi, altın rengi ve uzay siyahı.

Müşteriler iPhone 14 Pro’yu 39.999 TL karşılığında; iPhone 14 Pro Max’i ise 43.999 TL karşılığında, apple.com/tr/store, Apple Store uygulaması ve Apple Store’lardan satın alabiliyor. iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, ayrıca Apple Yetkili Satıcıları ve belirli iletişim operatörlerinde satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER