Teknoloji

iPhone 14 Pro modelleri A16 işlemciyle gelen tek yeni iPhone’lar olabilir

iphone 13

Apple ile ilgili güvenilir analizleriyle bildiğimiz Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max, sonbaharda çıkmasını beklediğimiz yeni iPhone serisinde A16 çipi taşıyan tek modeller olabilir. Konuyla ilgili bir tweetinde Kuo, standart iPhone 14 ve 14 Max modellerinin tüm iPhone 13 modellerinde bulunan A15 yonga seti ile kalacağını öne sürüyor.

Ek olarak Kuo, her iPhone 14 modelinin 6 GB RAM ile geleceğini ve her iki üst seviye cihazın da yükseltilmiş LPDDR5 belleğe sahip olacağını, daha ucuz sürümlerin ise iPhone 13’te bulunan LPDDR 4X’i koruyacağını iddia ediyor. 9to5Mac’in belirttiği gibi Apple, geçmişte de daha pahalı modellerinde daha fazla çekirdeğe veya belleğe sahip bir işlemciye yer veriyordu, ancak 2013’te iPhone 5S ve 5C‘nin piyasaya sürülmesinden bu yana standart ve premium arasında bir çizgi çizmek için tamamen farklı iki işlemci kullanmamıştı.

Ayrıca Kuo, iPhone 14 Max’in 6,7 inçlik bir ekrana sahip olacağını tahmin ediyor, bu da ilk kez Pro boyutlu bir ekranın daha ucuz, Pro olmayan bir telefonda mevcut olduğunu işaret ediyor. Kuo, geçtiğimiz yılın haziran ayında da benzer bir tahminde bulunmuş, Apple’ın daha büyük ekranlı ve 900 doların altında fiyata sahip olan bir iPhone üzerinde çalışıyor olabileceğini söylemişti. Özellikle, Kuo’nun listesinde 5,4 inçlik ekran boyutunun olmaması, Apple’ın “mini” boyutu bırakıyor olabileceğinin olası bir işareti olarak nitelendirilebilir.

Apple, iPhone 14 serisini henüz resmi olarak açıklamadı, ancak her yıl olduğu bu yıl da hemen sonbaharın başında düzenlenecek bir iPhone etkinliğinde ilk kez gösterilmesi bekleniyor. Kuo daha önce de, yeni iPhone 14 serisinin delikli ekrana yerleştirilmiş kameranın ve ekranının altına gizlenmiş Face ID donanımının bulunduğu bir tasarımın tahminini yapmıştı.

İşin Mac tarafında ise, Bloomberg’in Apple muhabiri Mark Gurman, MacBook Air’ın, diğer üç MacBook ile birlikte yeni bir M2 yongasıyla geleceğine dair tahminini bir kez daha yineledi. 9toMac’in tahminlerine göre, yeni M2 işlemci, şu anda iPhone 13’lerde bulunan A15 yongasını temel alacak.

İLGİLİ HABERLER