Teknoloji

iPhone 14 OLED panellerinin üretiminde planlar değişebilir

apple iphone 14 serisi

Çin merkezli ekran üreticisi BOE, Apple ile iPhone 14 serisinde kullanılacak OLED panellerinin üretimi için anlaşmıştı. Ancak Güney Kore merkezli The Elec sitesinin haberine göre, şirket henüz ekranlar konusunda Apple’dan onay almış değil. Üstüne üstlük, BOE’nin 2022 model iPhone’lar için 30 milyon ekran üretme fırsatını tepmesi de ihtimaller arasında sayılıyor.

Bunun nedeninin ise BOE’nin Apple’a danışmadan üretimde yaptığı bir değişiklik olduğu söyleniyor. Çinli üreticinin teslimat oranını artırmak adına iPhone 13’te devre genişliğinin tasarımını değiştirdiği ve bunun ardından da Apple’ın BOE’de üretimi durdurmasını istediği belirtiliyor.

BOE’nin şubat ayından bu yana iPhone 13 için OLED panel üretmediği söyleniyor. The Elec’in haberine göre, BOE tasarım değişikliğini açıklamak için üst düzey bir yöneticinin liderlik ettiği bir heyeti Apple’ın genel merkezine gönderdi. BOE’nin iPhone 14’lerin OLED ekran panelleri için de henüz onay alamadığı ifade edildi.

OLED panel üretiminde Samsung ve LG’ye olan bağımlılığını azaltmak isteyen Apple, farklı tedarikçilerle çalışmayı ve pazarlık edebilir bir konumda olmayı hedefliyor. Ancak BOE’ye henüz onay verilmemesi, iPhone 14 serisinin OLED panellerinin üretiminde de aslan paylarını Samsung ve LG’nin alacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER